Аудио записът и снимките, за които се твърди, че показват поведението и спалнята на премиера Бойко Борисов, трябва да привлекат вниманието на прокуратурата и службите, но, и да има проверка, резултатите от нея ще са такива, каквито властта реши. Това е мнението на бившия началник на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков.

Има ли монтаж в случая? „Има изследвания, които могат да се направят в МВР, те са под шапката на министър-председателя. За обективност е много трудно да се говори в тази посока“, смята той.

„Виждам как министър-председателят се измъчва, тежко му е, оплаква се публично, че е подложен на репресия от неизвестни лица. Знаете ли, аз като бях председател на Бюрото за контрол на СРС как стотици, бих казал хиляди граждани се установи, че са подслушвани незаконно – той как реагира, спомняте ли си? Реагира ли въобще? Тези нарушения, които бяха установени, не доведоха до някаква реакция, а, напротив, доведоха до реакцията той да предложи повторен мандат на сегашния началник на ДАНС“, посочи експертът в студиото на „Лице в лице“.

Той отбеляза и че Борисов се следва това, което твърди, че е чул от дядо си или от баща си – „да не прави това, което не иска на него да му направят“. „Вместо това той, както каза колегата Кокинов (в изтеклия запис, прекратил магистратската кариера на последния – б.р.), избра свой главен прокурор, имам предвид Сотир Цацаров, който с всички сили се опитваше да ограничи правомощията на Бюрото за контрол на СРС“, напомни Рашков.

По думите му хората, които, следвайки политиката на правителството, са блокирали работата на бюрото, към днешна дата продължават да са в него и заради това то е един обезличен орган. „Целта на това правителство, което беше тогава и сега, беше постигната, а Цацаров получи съответния пост“, отбеляза Бойко Рашков.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar