В София реално не се контролира движението през нощта от месеци, заяви в тв интервю Богдан Милчев, директор на Института по пътна безопасност. Поводът е тежката катастрофа с жертви на бул. „Черни връх“ в столицата, станала във вторник.
„Таксиметрова кола се движи от бул. „Черни връх“ към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски“ шофьорът се престроява в крайната лява лента. От НДК с висока скорост се движи лек автомобил, който минава на червен светофар и удря таксито. Последва удар в предната част на таксито, а лекият автомобил се удря в асансьора на метрото. От силния удар се разцепва на две – едната половина, в която се намират шофьорът и спътничката му, се плъзга 40 метра и се спира в пресечка малко по-нагоре“, разказва за инцидента началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев. Шофьорът Георги Семерджиев и спътничката му са избягали. Той е бивш футолист с множество нарушения, има над 50 наказателни постановления и е управлявал автомобила с фалшиви номера.
„Колата е със софийска регистрация, а в момента на удара – с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма“, обясни още Тенев. Вследствие на жестокия удар са починали 2 момичета – на 22 и 26 г., които са се движели по тротоара. Семерджиев е роден през 1976 г. По-късно вчера той беше задържан.
Случаят се разследва от Националната следствена служба. Зам.-директорът й Ясен Тодоров призова вчера депутатите за законодателни промени, които да имат превантивен ефект за пътните инциденти.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar