Двайсет и седем годишната Киара Данезе обяви пред съда в Милано, че била станала жертва на „физическо и психологическо изнасилване“ във вилата на Силвио Берлускони в градчето Аркоре край Милано.

Кошмарната история й се била случила на 22 август 2010 г., когато била поканена да участва в една от вечеринките на тогавашния премер на Италия. Същите, които станаха световни известни с името „бунга – бунга“ и които причиниха куп съдебни главоболия на лидера на партията „Форца Италия!“ и в момента евродепутат. В интерес на истината досега са изписани хиляди страници с пикантерии за щурите секс-купони със знойни красавици в именията му докато бе министър-председател, но никога не е ставало дума за изнасилване.

Сега Киара Данезе е основния свидетел на обвинението на третия процес в Милано срещу Берлускони, на който той и още 28 негови авери и бивши изгори са подсъдими за подкупване на служители на Темида на първите два процеса срещу него и негови приятели за секс с малолетни девойки и склоняването им да проституират. Експремиерът излезе „сух“ от въпросните съдебни дирения, но в последствие тръгнаха приказки, че това станало след корумпиране на магистрати и на свидетели – твърдения, които трябва да бъдат доказани или отхвърлени на делото в ход. И вчера Киара обяви, че била поканена едва навършила 18 години на вечеря в Аркоре, където трябвало да бъде одобрена за участие в национален конкурс за красота, но всъщност попаднала на разюздана оргия с масов стриптиз, целувки, опипвания по интимни части и други креватни прелюдии. По собствените й думи тя била предназначена да стопли чаршафите на приятеля на Берлускони – тв-журналиста Емилио Феде, докато за постелята на експремиера била предопределена мургавата красавица и нейна приятелка Амбра Батилана. Киара не разкри как точно и от кого е била насилена „физически и психически“ в Аркоре, но подчерта, че след вечеринката при министър-председателя тя била натискана жестоко от пратеник на негово протеже да започне да заработва като луксозна проститутка – ескорт. Когато пък била решила да свидетелства срещу Берлускони и изцепките в неговия „харем“, не един и двама непознати мъже й били отправили смъртни заплахи по телефона или при случайни срещи.

Русокосата млада жена едва не разплака служителите на Темида с твърдението си в съдебната зала, че мълвата за участието й в купоните „бунга бунга“ била съсипала нейния живот, тъй като сега всички гледали на нея като на долна проститука и тя нито можела да си намери нормална работа, нито да се омъжи.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar