Нови разкрития след спецакцията в Дупница Апостол Чакалов и аверът му Мартин Гаврилов са задържани, срещу двамата са повдигнати обвинения за лихварство и рекет

Бит клиент с кредит и непосилна лихва се е оплакал и това е станало причина за полицейската акция и ареста на дясната ръка на забегналите Братя Галеви – Апостол Чакалов – Тоци.

Преди два дни спецоперация на Областната дирекция на МВР-Кюстендил удари офис за бързи кредити в Дупница на приближения до Братя Галеви Апостол Чакалов-Тоци. Цялата полиция в Дупница беше вдигната на крак, след като се оказало, че Тоци не е бил в офиса, съобщава struma.bg.

След неколкочасово издирване

В ареста е и неговият авер Мартин Гаврилов от с. Пиперево, има и други задържани.
Във вторник около 9,00 ч. служители на Областната дирекция на МВР с качулки на главите са атакували офиса на „Кредит Хелп“, стопанисван в Дупница от Апостол Чакалов-Тоци.
Офисът се намира в центъра на града. Ден след това още са продължавали обиските в офиса в Дупница. Иззети са документи и компютри.
Две жени от съседни на офиса на Тоци магазини са извикани като поемни лица. „По едно време завря от полиция с качулки на главите. Оградиха офиса и влязоха вътре, без да използват сила. Обясниха на момичетата, които бяха на работа в офиса, че ще извършат претърсване и да освободят работните си места.

Взеха и компютрите за проверка“, заяви едната от тях.
Акцията е по сигнал на кредитополучател, който е бил бит заради закъснение при изплащането на кредита, чиито лихви се оказали много високи. Срещу Апостол Чакалов и Мартин Гаврилов е повдигнато обвинение за лихварство и рекет. Офисът на Тоци е отворен преди около 2 г., разказаха продавачки от съседни магазини.

Апостол Чакалов е собственик и на пицария на Адвокатската улица в Дупница. Има строителна фирма и автокъща край с. Пиперево. Както „Струма“ съобщи, Тоци

на влизане от Дупница.
Те вече са почти готови за пускане в експлоатация. Апостол Чакалов е известен като един от най-близките хора на Братя Галеви. Той е работил като лична охрана на двамата братя. Галеви избягаха, но Тоци излежа 4-годишна присъда в затворническото общежитие в село Самораново, община Дупница, за участие в организирана престъпна група, организирана от Пламен Галев и Ангел Христов-Геле. Държавата му конфискува над 137 000 лв. като незаконно придобити. Тоци е бил избран за кмет от затворниците да ги представлява пред затворническите власти. Той се е грижел за кучетата в общежитието, за да си намали престоя в затвора. През 2014 г. Апостол Чакалов – Тоци е излязъл от затвора и започнал бизнес в областта на строителството, търговия с автомобили втора ръка, туризъм в Сапарева баня, отворил е и офис за бързи кредити.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar