13-годишното момиче, което беше пребито от над 10 свои връстнички в неделя, е било конфликтно и често е влизало в спорове с други деца, научи „24 часа“. Преди боя децата са се скарали в инстаграм. Жертвата им се подигравала и ги отбелязвала на обидни снимки като леки жени. 13-годишната за 3-и път е приета в „Пирогов“ за последните 2 месеца след бой от различни компании.

Жертвата и нападателките са от „Люлин“. В неделя набитото момиче отишло в Южния парк. Там видяло над 10 други девойки от квартала, с които било в конфликт в реалния и виртуалния живот. Започнало да се заяжда с тях.

Последвали крясъци и обиди. Тогава едно от тях станало и я ударило по устата. Кавгата е заснета с мобилен телефон от момче и след това е качена във фейсбук, научи „24 часа“. Часове по-късно клипчето е изтрито заедно с профила на детето, което го е публикувало.

„Това момиче постъпва за трети път тук и винаги става дума за битки“, каза шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. От побоя в неделя имала само рана на устните, обработена е и освободена. „Не мога да кажа дали е пребита, или е след побой, това е проблем на институциите“, добави той. Заради побоя, прокуратурата е образувала досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Полицията издирва нападателките, които са на 13-14 г.

Това е пореден случай на агресия при ученички. В края на февруари момиче от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина бе пребито жестоко от своя съученичка. Видеото как девойката получава ритник в главата потресе социалните мрежи. Клипът бе качен от една от приятелките на биячката, а поводът за скандала бе харесана снимка в инстаграм.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar