46-годишен собственик на автокъща е бил застрелян в луксозния си автомобил на Околовръстното шосе в София в района на кръстовището със „Симеоновско шосе“, потвърди МВР. Тялото на мъжа е открито в джип „Мерцедес“ след подаден малко след 20.00 ч. сигнал.

Убийството е извършено пред очите на 11-годишно дете, което се е возело на предната седалка до застреляния. Софийският градски прокурор Илиана Кирилова, която беше на местопрестъплението, съобщи, че детето не е пострадало. То е на приятелката му, с която живее на семейни начала и е прибрано от семейството. Прокурор Кирилова съобщи, че на мястото е пристигнал съдебен лекар и че до момента са открити две гилзи. Тя потвърди, че жертвата е Николай Дракополов, собственик на автокъща „Авто Тони“.

Всичко е в начална фаза на изясняване, правят се огледи, казаха и от вътрешното министерство. Все още не е ясно с какво оръжие е стреляно.

Разпитват се свидетели на колите, които са били зад автомобила на застреляния, обявиха от прокуратурата и от МВР на въпрос дали убийството е поръчково и обмислено. Сигналът за убийството е подаден точно от човек, който е бил с кола, движеща се зад автомобила на застреляния. Той е съобщил, че се е случил инцидент и че е чул изстрели.

По непотвърдена информация мъжът е застрелян от пешеходец, докато луксозният джип е бил спрял на светофар на булеварда. Стрелецът е бил маскиран и е изчезнал в неизвестна посока. Появи се и версията, че той е бил под прикритието на клошар, каквито имало в района.

Жертвата е бил познат на полицията бизнесмен. Шефът на СДВР Георги Хаджиев обяви, че жертвата имала „криминалистични регистрации и други неща“, но не можело да бъде конкретен, за да не попречи на разследването.

Според Нова тв убитият е имал конфликт и е трябвало да бъде с охрана от другата седмица.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
UPSers
UPSers
09 април 2021 6:46
Гост

Обичам да виждам блогове, които разбират ползата от предоставянето на качествен ресурс безплатно.

https://www.upsers.run/