Бившият съветник по националната сигурност в администрацията на Тръмп Майкъл Флин е предложил за продан дома си в щата Вирджиния, за да може да покрие разходите за адвокатите си. Това съобщи телевизия Ей Би Си и добави, че в момента самият ген.-лейтенант се е завърнал в родния си град Мидълтаунд, Роуд Айлънд.Според медията къщата на Флин във вашингтонското предградие Стара Александрия се оценява на около 895 000 долара.

През февруари м.г. Майкъл Флин беше принуден да напусне длъжността, която заемаше в Белия дом, след като стана ясно, че е прикрил информация относно срещите си с бившия руски посланик в САЩ Сергей Кисляк.Бившият съветник беше обвинен в това, че е излъгал за частните си разговори с Кисляк, в които са обсъждали налагането на американски санкции срещу Москва от тогавашната администрация на президента Барак Обама.

По времето на разговорите с Кисляк Флин е бил съветник в кампанията на Тръмп и не е заемал държавен пост, но е било известно, че по всяка вероятност ще стане съветник по националната сигурност, ако Тръмп спечели изборите. Според обвиненията Флин е излъгал, когато е отрекъл, че миналия декември – в навечерието на новия пакет от санкции на Обама и експулсирането на 35 руски дипломати заради намеса в изборите от ноември, е поискал от руския посланик да се въздържи от допълнително ескалиране на ситуацията като бъдат предприети сходни мерки от Москва.

Бившият съветник също така е излъгал разследващите и за отговора на дипломата, че Русия ще смекчи отговора си, става ясно от документите на обвинението.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar