Бившият кмет на община Белово Веселин Найденов осъди прокуратурата заради причинени му неимуществени вреди от продължила повече от 10 години съдебна сага и повдигнато обвинение.

Решението е на пазарджишкия Окръжен съд и подлежи на обжалване на по-горна инстанция преди да влезе в сила.

Присъденото обезщетение е 100 000 лв. В периода от 20.06.2003 г. до 15.01.2014 г. срещу Найденов са поддържани обвинения в извършване на тежки умиш­лени престъпления по служба в качеството му на кмет на Белово. За този период в Пазарджишкия Окръжен съд са образувани общо 6 наказателни дела от общ характер, като 3 пъти делото е било прекратявано и връщано на Окръжна прокуратура – Пазарджик за отстраняване на нарушения на процесуалните правила, ограничаващи правата на подсъдимия, 3 пъти делото е било връщано от Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане от друг състав на съда. След постъпили отводи на всички съдии, делото е изпратено за разглеждане от ОС – Пловдив, отново присъдата е отменена и върната на Окръжна прокуратура – Пазарджик за доразследване.

Следственото дело е прекратено през 2013 г. с мотива, че деянията не са престъпление и не са извършени от Найденов.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Пловдивския Апелативен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Всевишния Съдебен Съд
Всевишния Съдебен Съд
14 юли 2020 10:03
Гост

Браво, един честен човек и бивш истински кмет, най сетне получи справедливо признание, макар, че мафията му разби кариерата и живота, но, Винаги Идва Справедливост и Възмездие за Българската Мафия! 👍🍀☝️