Бивша студентка заведе дело в лондонски съд срещу университета „Англия Ръскин“ в Кембридж, Великобритания, защото не й е помогнал в кариерата, въпреки дипломирането й с отличен успех, съобщи в. „Индипендънт“, цитиран от БТА.

29-годишната Пок Уон се преместила от Хонконг, за да учи в британския университет, но, по думите й, двугодишното обучение не дало очакваните резултати.

Претенциите на висшето учебно заведение, че предлага „качествено образование и перспектива за кариера след дипломирането“ са подвеждащи, твърди Уон пред в. „Сънди телеграф“.

Студентите, които дават около 10,1 хиляди евро на година, изискват качество за парите си и виждат себе си повече като клиенти.

Случаят може да окаже влияние върху това как университетите рекламират специалностите си в своите маркетингови брошури.

Сред оплакванията на Уон е това, че един от преподавателите закъснявал, а на студентите било казано „да се самообучават“.

Курсът на обучение „не изпълнява ролята си да осигури работно място с перспективи“, твърди тя и добавя, че в програмата било включено обещанието дипломантите да бъдат „добре подготвени“ за кариера в бизнеса, след двете години „качествено образование“.

Сумата, която бившата студентка иска от университета за компенсация, е почти 68 хиляди евро.
Говорител от университета „Англия Ръскин“ каза, че Пок Уон е подавала оплакване в отговорния регулаторен орган в държавата и, след проведено разследване, то било отхвърлено.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar