35-годишният бандит с присъда арестуван на паркинг пред хипермаркет в София заедно с двамата си помагачи, вече е в затвора

Беглец от правосъдието е заловен при акция на полицията в петък при опит да продаде голямо количество дрога, съобщават от МВР.

35-годишният мъж е издирван от няколко месеца, защото има влязла в сила присъда и трябвало да лежи в затвора.

Вместо да е килията обаче, той и двама негови приятели произвеждали и търгували с опасен нов вид синтетични наркотици, познати като „Пика“. Дизайнерската дрога е изключително опасна и прави хората, които я употребяват, много агресивни.

Наркодилърите са прехванати от криминалистите в петък на паркинга на голям хипермаркет в София. Били в два автомобила. Когато забелязали командосите, се опитали да избягат, но бързо били задържани.

Проверката показала, че всички са криминално проявени за взломни кражби и за дрога, а един от тях „светнал“ като обявен за общодържавно издирване. От районното управление на полицията той е предаден на служителите на затвора, за да го откарат зад решетките. Останалите двама са задържани за 72 часа с постановление на прокурор.

В една от колите на бандитите са намерени 6 плика с „друсана трева“, подготвена за продажба. Претърсването в домовете на арестуваните също дало резултат. Открити са електронна везна, с помощта на която се е разфасовала дрогата, вакуум машина за опаковането ѝ, както и кокаин. Има доказателства, че затворникът и помагачите му сами са произвеждали дрогата и са я предлагали на едро на пазара в София. (24часа)

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar