Двама бандити откраднаха чанта със 150 хил. лв. от колата на столичен бизнесмен в четвъртък. Това е рекордна плячка на апашите, които проследяват набелязаните жертви, пукат гумите на колите им и ги обират, докато ги сменят.

Мъжът изтеглил крупната сума от банка в кв. „Лозенец“ минути преди това. Потеглил с автомобила, но скоро усетил, че гумата му е спукана. Отбил и извадил инструменти, за да я смени. Докато работил наведен, оставил колата си отключена. Когато приключил със смяната на гумата, забелязал, че чантата с парите на предната седалка липсва. Видял двама души да тичат по улицата и се обадил в полицията.

Мъжът има легален бизнес и парите му са чисти, научи „24 часа“. Както е по закон, 5 дни по-рано той заявил в банката, че ще тегли 150 000 лева.

В четвъртък следобед паркирал колата си пред клона, влязъл вътре, а в това време гумата на колата му била спукана.

След сигнала столичните криминалисти веднага започнали разследване. Прегледани са записи от камерите на банковия клон, които снимат към паркинга. Работи се по версията, че информацията към обирджиите е подадена от служители на банката, които са знаели за предстоящото теглене на крупната сума. Бизнесменът е разпитан с кого е споделял за заявените пари. Проверява се също дали мъжът не е инсценирал обира.

Това не е единственият случай на обран шофьор, на когото гумата е спукана малко преди това.

През август 65-годишен мъж от Шумен спрял по същата причина, а през това време апаши откраднали от предната седалка 1400 лв., телефон и очила.

Подобен случай имаше и през м.г. в Благоевград. Тогава мъж олекна с 10 хил. лв. оборотни пари на фирма, които трябвало да внесе в банка. Оказало се, че гумата му не е спукана, а умишлено спадната след отвъртане на винтила. В Ботевград пък имаше 3 случая, при това пред един и същи магазин. Обирите станаха през 2012 г., а всички коли бяха с надупчени от нож гуми. Кражбите обаче бяха от по 200 лв.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar