17-годишно момиче претърпя истински кошмар, след като група бандити в Мароко я изнасилиха, а след това татуираха цялата й ръка. Хиляди мароканци изразиха подкрепата си към жертвата на сексуалното насилие, предаде „Скай нюз“.

Тийнейджърката заяви, че е била измъчвана от членове на „опасна банда“, действащата в мароканската провинция Бени Мелал. Престъпниците отвлекли момичето пред дома на нейни роднини през месец юни.

Престъпниците изнасилвали и измъчвали момичето в продължение на два месеца, като дори татуирали различни символи, включително свастика, на ръцете и краката й. „Никога няма да им простя. Те ме унищожиха“, заяви младото момиче. Повече от 14 000 души се подписаха в петиция, призовавайки за финансовата помощ за момичето.

Организаторите на петицията посочиха, че тийнейджърката е изживяла всички възможни ужаси и мъчения. Похитителите освободили момичето близо два месеца след отвличането. Трима заподозрени са били арестувани в събота във връзка със случая. Броят на задържаните е общо 12, обявиха от Мароканската асоциация за правата на човека.

Сексуалният тормоз е често срещан в северната африканска страна. През миналата година са регистрирани 1600 случая на изнасилвания в Мароко, макар че реалният брой вероятно е много по-голям. До 2014 година в страната беше в сила скандален закон, който позволява на сексуалните насилници да отърват затвора, ако се оженят за жертвата си.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar