83-годишната баба Анка припадна по време на съдебно заседание в Окръжен съд – Кюстендил, само и само да отърве присъда за внука си.

Срещу възрастната жена и 24-годишният Антоан беше повдигнато обвинение за държане и разпространение на дрога. Случаят е от началото на миналата година, когато на различни адреси в Кюстендил бяха открити наркотици – амфетамин и коноп. Баба Анка усилено подпомагала бизнеса на внука си, който е известен в областния град с прякора Кебапчето.

На влизане в съдебна зала Антоан не се въздържа и показа неприличен жест към журналистите. Не стигна това, но на възрастната жена внезапно й прилоша, което наложи да бъде повикан екип на Спешен център. „Вероятно бабата отново искаше да отложи делото, но не успя. Прегледаха я и се взе решение процесът да продължи“, коментираха присъстващи в съдебната зала.

В крайна сметка на Антоан беше наложена присъда от 5 години „затвор“ при първоначален строг режим и глоба от 5 000 лв. Баба Анка пък се размина с условна присъда от 2 години, с 5-годишен изпитателен срок.

Любопитна подробност е, че само преди седмица 83-годишната Анка отново беше спипана с дрога. Тогава полицаите я хванаха с канабис във входа на един от жилищните блокове в Кюстендил.

„Възрастната жена вече има присъда. След поредния си гаф като нищо може да влезе на тия години в затвора“, коментираха магистрати.

Присъдите подлежат на обжалване или протестира пред САС, в 15-дневен срок.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar