„Дори ГЕРБ, настоящата опозиция, има интерес от правосъдната реформа, която предлага „Демократична България“, заяви Атанас Славов от ДБ в предаването „Лице в лице“.

„Правилата ще важат за всички, прокуратурата няма да се ползва за разчистване на сметки между бивши и настоящи конкуренти, ще има интерес да се закрият спецсъда и спецпрокуратурата, които бяха ползвани като бухалки“, допълни още Славов.

„Ще потърсим подкрепа от всички за правосъдната реформа, защото става дума за това България да е правова държава, да работи в интерес на всички граждани“, каза още Славов.

Той поясни, че от ДБ ще разговарят с всички парламентарни групи, включително и тази на ДПС, защото „конституция не може да се променя с някакви парцелирани мнозинства“.

„Аз се надявам самият главен прокурор да осъзнае, че е загубил обществена подкрепа и да си подаде оставката“, каза още Славов.

По думите му каквато и подкрепа да търсят от „Има такъв народ“ за кабинет, тя ще дойде само през яснота за бъдещето.

„Първо трябва да се избере правителство, след което да се осъществят дълбоки реформи. Трябва да се видят приоритетите. Вярвам, че по много от тях ще постигнем съгласие“, каза още Славов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar