В късния следобед днес състав на Окръжен съд Благоевград остави в ареста брата на Димитър Бербатов – Асен, който преди дни бе спипан с кокаин и канабис.

В късния следобед днес състав на Окръжен съд Благоевград остави в ареста брата на Димитър Бербатов – Асен, който преди дни бе спипан с кокаин и канабис. Мярката му се гледа при закрити врата и продължи повече от два часа. Задържаната с него Ана Папучарова бе освободена без никаква мярка, поради липса на съпричастност към престъпното деяние.

Припомняме, че Асен Бербатов, брат на футболната ни звезда Димитър Бербатов, бе арестуван за разпространение на публично място и за незаконно държане на високорискови наркотични вещества. Акцията беше проведена на 6 март под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград в района на магазин „Метро“ в момент, когато 37-годишният Асен Бербатов, продава на И. К. Б. П;окче с 1,71 грама кокаин. В автомобил същият държал, в съучастие с 28-гидишната Ана И. Папучарова кокаин с бруто тегло 1,1 грама, канабис – 2,4 грама бруто тегло. Двамата са държали и кристално светлокафяво вещество с тегло 0,7 грама, на което предстои да бъде установено съдържанието, съобщиха от Окъжна прокуратура-Благоевград.

Асен Бербатов е пътувал в лек автомобил „Ауди“ с 28-годишната си приятелка от Благоевград, като при извършената проверка на автомобила е проверена и жената. В дамската й раница е намерен 2,4 грама канабис, а в джоб на дамска дреха – сумите от около 6 700 лв., 75 евро и 10 паунда.

В хода на работата по случая, на 07.03.2020 г. на територията на гр.София, е извършено претърсване и изземване на квартира в града, обитавана от лицето разпространило наркотичното вещество, като в нея са намерени и иззети около 5 грама канабис и електронна везна.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar