Израелската полиция арестува няколко заподозрени, свързани с голяма комуникационна компания, което според медиите е нова момент от разследването в корупция, свързано с премиера Бенямин Нетаняху. Заподозрените лица са били „високопоставени фигури“ в комуникационната група, които са били задържани в рамките на ново съвместно разследване, включително на Израелската служба за ценни книжа, съобщиха от полицията без да дават повече подробности.

Израелските медии твърдят, че задържаните са заподозрени, че са били замесени в афера, в която компанията е получила отстъпки, срещу които Нетаняху получил положително отразяване на действията си на новинарски сайт.

Арестите дойдоха само дни, след като полицията заяви, че има основания да обвини Нетаняху за подкуп, измама и нарушаване на общественото доверие, в най-голямото предизвикателство досега срещу управляващият отдавна десен премиер.

Нетаняху многократно отрече обвиненията, които според него са политически мотивирани, и отхвърли призивите за оттегляне от поста. Полицията смята, че Нетаняху е потърсил тайна сделка за благоприятно покриване на действията си с издателя на най-продавания вестник „Йедиот Ахронот“, чийто издател Арнон Мозес също може да бъде обвинен в подкуп.

Главният прокурор трябва да реши как да придвижи по-нататък полицейските препоръки – процес, който може да отнеме месеци.

Нетаняху няма да подава оставка

Израелският премиер няма да подава оставка. Бенямин Нетаняху направи изказването след като полицията препоръча прокуратурата да му повдигне обвинения…

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar