Група адвокати планират да съдят Световната здравна организация (СЗО) за заблуждаване на света относно колко опасна е пандемията от Ковид-19, както и за мерките предприети за овладяването ѝ, които според адвокатите са нанесли сериозни щети върху живота на хората и световната икономика.

Инициативата идва от д-р Рейнер Фюелмих – адвокат, известен със спечелени дела срещу Дойче Банк и Фолксваген. Според него „кризата от коронавирус“ трябва да бъде преименувана на „измамата коронавирус“ и главните виновници да бъдат осъдени в дело за престъпления срещу човечеството, сравними с Нюрнбергския процес. Фюелмих публикува видео в YouTube с детайлно обяснение за исканията си. Видеото в последствие бе свалено от платформата.

„Първо – има ли пандемия от Ковид-19 или само пандемия на PCR тестове, по-точно, резултат от PCR тест означава ли, че индивидът е заразен с Ковид-19 или няма нищо общо с инфекцията от Ковид-19?“

„Второ, т.нар. мерки против коронавирус, като затварянето, маските, социалната дистанция служат ли да
защитят хората от коронавирус, или единствено служат да всяват паника, за да вярват хората, че живота
им е застрашен без да се питат, така че в края на краищата фармацевтичните и технологични компании
да печелят огромни суми от продажбата на PCR тестове, други тестове и ваксини?“

„Вярно ли е, че немското правителство е лобирано, повече от всяко друго правителство, от главните герой на така наречената пандемия от коронавирус? Германия е позната като особено дисциплинирана страна и е трябвало да служи за модел за подражание на света, със своето стриктно и следователно успешно придържане към мерките за коронавирус.“

Освен въпросите Фюелмих обявява, че е изслушал огромен брой мнения на учени и експерти и ако докаже, че PCR тестовете нямат нищо общо с инфекцията Ковид-19, хората, които са попаднали под мерки за ограничение на коронавируса имат право на обезщетение. Накрая адвокатът твърди, че ще съди виновните за престъпления срещу човечеството.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar