Пловдивските адвокати имат избори на 26 януари. Те ще гласуват за ново ръководство на Пловдивската адвокатска колегия (ПАК). Ако не успеят от първия път, балотажът ще се проведе на следващия ден, 27 януари.

Кандидатите за председател на ПАК са двама – адвокат Зоя Тошкова и адвокат Иван Демерджиев. Адвокат Тошкова беше зам.-председател на ПАК през последните 3 години, когато неин председател бе адвокат Стефан Левашки. Адвокат Иван Демерджиев пък беше секретар на колегията.

Двамата кандидати са публикували своите програми и екипите, с които ще работят, ако победят, на фейсбук страницата на Пловдивската адвокатска колегия. Защитниците под тепетата очакват с нетърпение изборите, защото голяма част от тях се надяват на реални промени в собственото си статукво и организацията на работа. Досегашният председател адвокат Левашки няма предпочитания кой от кандидатите да победи, защото уважава и двамата – за това говори фактът, че ги беше поканил в собствения си екип и работеха заедно с него през последните 3 години.

Адвокатите, членове на Пловдивската адвокатска колегия, варират между 1200 и 1300.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar