Агресивен баща нокаутира с удар в главата съученичка на дъщеря си. Инцидентът е станал вчера следобед в канцеларията на столичното 28-о СУ „Алеко Константинов“ пред погледа на директорката Станимира Стоева, обясни тя пред „Монитор“.

Пострадалото дете е с хематом и главоболие и ще остане следващите две седмици у дома. По време на физическо две петокласнички молят учителката за разрешение да отидат до близкия пазар, за да си купят обяд.

„Това се е случвало и друг път, когато учениците на харесват храната от бюфета. От пазара могат да си купят пици или палачинки. Той е близко, само пресичат улицата“, обясни директорката.

Едно от хлапетата обаче предлага да отидат на друго, по-далечно място, за да си купят сандвичи. Тогава 11-годишните момиченца се загубили и започнали да плачат. Пострадалото момиче искало да се обади на майка си и баща си, но другото й казало да не го прави, за да не й се карат. Хлапетата успели да намерят пътя към училище, но продължили да плачат. Тогава директорката ги повикала при себе си в канцеларията, за да се успокоят, докато чакат родителите им да дойдат.

„Бащата на едното момиче влезе, приближи се до децата и хвана за главата другото, след което го удари със своята глава по челото. Нямаше индикация, че крие толкова агресия в себе си“, обясни ситуацията Стоева. Охраната отива да провери какво се е случило и натиска паникбутона, след което полицията идва веднага и прибира агресивния родител. В патрулката се качва и неговото дете. По случая е образувано бързо производство и прокуратурата ще реши дали му бъдат повдигнати обвинения и какви ще бъдат те, обясниха от СДВР пред „Монитор“. След удара пострадалата петокласничка веднага се обажда на майка си и с нея идва целият й род.

„Двете деца бяха приятелки, но родителите им не се познаваха. Жената на мъжа помоли другата майка за прошка, въпреки че тя не може да носи отговорност за неговите действия“, каза още директорката на 28-о СУ.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar