Не мисля, че Иван Гешев има някакви проблеми с емоционалността си и да е склонен към извършване на престъпление. Познавам го от близо 30 години. Не съм забелязал Сарафов да е заплашван от нещо. Това заяви заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

По думите му до миналия петък тримата (б.р. Гешев, Сарафов и той самия) са комуникирали перфектно и не знае сега какво се е случило.

„Разговорите в изказванията (б.р. на Гешев и Сарафов) са големи. Срещу единия беше извършен опит за убийство – терористичен акт, защото със средството, с което той беше извършен, можеше да пострадат много други граждани, освен обекта на покушението. От Сарафов за първи път чувам, че се плаши от нещо и то най-вече от човека, когото придружаваше навсякъде и човекът, който го оставяше да го замества“, каза Ясен Тодоров.

По думите на Тодоров Сарафов е „провидял някакви проблеми в прокуратурата, които явно не ги е виждал последните 15 години.“

„През годините съм показал, че не се страхувам. Но пред Вас и българското общество заявявам, че нямам намерение да се взривявам, самопострелвам, самокатстрофирам“, каза още той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar