Един от най-големите производители на халва и локум в страната беше убит в дома си. Тежкото престъпление станало в къщата на Иван Христов в село Добревци, община Ябланица. По информация на БНР за убийството е задържан синът му.

Сигналът за убийството на 47-годишния бизнесмен, който има фирма за производство на сладкиши, е бил подаден от брат му малко преди 19 часа часа в неделя. Мъжът го е намерил в дома му с огнестрелна рана в областта на главата. Това станало след обедна сбирка в къщата му, на която присъствали само близки приятели и роднини. Предполага се, че е избухнал скандал, след като приятелите му си тръгнали. В разправията бил замесен неговия син, който не харесвал как баща му върти бизнеса си. Младото момче искало да има промени, но по-отраканият бизнесмен отказвал да го слуша. След голяма разправия се смята, че момчето извадило пистолет и застреляло баща си. Друг роднина повикал брат му и така се стигнало до подаването на сигнала в полицията.

„Синът му все беше недоволен от това, което правеше баща му. Той искаше да зареждат големите магазини и да избягат от уличната търговия, която им носеше добри приходи. Не знаем обаче дали това е причината за скандала между тях и дали изобщо е имало такъв, преди да се стигне до убийството“, разказаха пред „Монитор“ близки на семейството.

Според друга версия Христов имал приятелка в София и искал да се разведе заради нея. Това обаче предизвикало гнева на сина му.
Кметът на село Добревци Йордан Йорданов каза, че причините за убийството все още се изясняват, а простреляният не е имал конфликти. Полицията проверява версията и за други замесени в покушението над бизнесмена.
„Нищо лошо не е коментирано за него, хората са доволни от тях. Все пак малко населено място сме, безработицата е голяма“, обясни Йорданов. Той не смята, че причината за убийството е конкурентен бизнес, защото „има достатъчно търсене“. Според кмета на Добревци в селото няма напрежение, но хората са уплашени и учудени. Все още в Окръжната прокуратура в Ловеч, под чието ръководство се разследва случаят, няма официална информация, че за убийството на бизнесмена е задържан синът му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви