Повече от 30 лишени от свобода се биха пред очите на двама министри. С уточнението, че – поне този път – в спарингите нямаше нещо криминално.

Става дума за турнир по бокс между затворници, като средство срещу агресията и дрогата зад решетките.

Рингът събра осъдени убийци, грабители и крадци. Въоръжени с боксови ръкавици. Един от тях е Димитър Стоянов. Не казва за какво престъпление е в затвора, но е там от дълго време. Тренира усилено.

„Боксът е най-мъжкият от всички единоборства. Дава шанс да се канализира агресията, да се излее по правилния начин, без да има негативни последствия“, казва той.

И е категоричен – боксът отдалечава от пороците зад решетките.“Аз грешката съм си я осъзнал много рано. Но съдът е преценил, че трябва време да я осъзная напълно“, казва Димитър/

Зорко мачовете проследиха министрите на правосъдието и на спорта.

„Спорната дейност и работа в местата за лишаване от свобода е един от ефективните инструменти за последващата реинтеграция на лишените от свобода“, каза Данаил Кирилов.

Не липсваше и шумна публика. На първите редове сред зрителите беше несебърският бос Димитър Желязков-Митьо Очите.

„Самият спорт бокс създава качества, които са дефицит. Агресията, която е по затворите, се превръща в спортна“, казва Красимир Инински – президент на Българската федерация по бокс.

А Димитър Стоянов е убеден, че на свобода ще продължи с тренировките.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви