Специализираната прокуратура отмени паричните гаранции на кмета на Септември Марин Рачев и на шефа на отдел „Инвеститорски контрол“ Станой Милов. Мерките за неотклонение бяха наложени след акцията на полицията и ДАНС на 2 февруари миналата година.

Тогава градоначалникът бе арестуван, а по-късно освободен под рекорднага гаранция от 250 000 лева, която обаче обжалва пред Специализирания съд, който я понижи до 130 000 лева.

Според постановлението на прокурор Петър Белчев, макар мярката да отпада, остава забраната за теглене на парите с изключение на превеждането им по сметка на НАП за удавлетваряване на публични задължения.

На Рачев и Милов тогава бе наложена и забрана да напускат страната, която също е отменена. Кметът на Септември е обвинен от Спецпрокуратурата в безстопанственост , от която на общината е причинена вреда общо за 226 528,24 лева.

Обвинението е за договор от 2017 година по обществена поръчка за ремонт на пътища и улици. Той е сключен с „Консорциум ремонт и възстановяване-Септември“.

Събраните доказателства сочат, че кметът е извършил плащания по договора, без строително-монтажните дейности да са били изпълнени от строителя, при това на многократно завишени цени.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви