Съд в Москва издаде заповед за ареста на Юлия Навалная, вдовицата на покойния руски опозиционен политик Алексей Навални, за предполагаемо нейно участие в екстремистка група. Според заповедта Навалная трябва да бъде задържана в предварителния арест за два месеца, предаде „Ройтерс“.

Съдът обвини Навалная, която живее извън Русия, в участие в „екстремистка“ група. Решението означава, че тя ще бъде арестувана, ако се завърне в страната.

„Юлия Б. Навалная е обвинена в извършване на престъпление член 282.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация (участие в екстремистка общност). Юлия Борисовна се е укрила от органите на предварителното разследване, във връзка с което е обявена за издирване. Съдът уважи искането на следствието и избра мярка за неотклонение под формата на задържане под стража за срок от два месеца“, съобщиха от съда.

Срокът ще се изчислява от момента на екстрадирането на Навалная на територията на Руската федерация или от момента на задържането ѝ на територията на страната, отбелязва руската новинарска агенция ТАСС.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
issablle21
issablle21
13 юли 2024 7:42
Гост

The plot of fnaf online is very engaging, with pieces from the animatronics’ past gradually revealed, stimulating my curiosity. I wanted to learn every detail, discover the secrets hidden beneath the masks of the stuffed animals.