Седем дни няма отговор от Москва по запитването на българските власти за задържания наш сънародник с украинско и българско гражданство, обвинен за подготовка на терористични актове в Крим.

Това каза министърът на външните работи Иван Кондов, след като вчера руските служби съобщиха за арестувана група от 7 души за подготовка на атентати.

В края на април българските власти са отправили запитване за Денис Петранов, след като представители на семейството му съобщили, че нямат връзка с него.

„На 28 април нашето посолството в Москва изпрати вербална нота да ни бъде изяснено местонахождението на гражданина, както и да бъде допуснат адвокат при него, но до този момент все още нямаме официален отговор“, коментира Иван Кондов, министър на външните работи.

Българският гражданин е влязъл в окупираните от Руската федерация територии с украинския си паспорт, каза още Кондов. По неофициални данни Петранов има транспортна фирма и живее със семейството си в Пловдив. Днес неговата съпруга не отговори на позвъняванията ни.

Според информация, разпространена от руските служби, Петранов е доставял взривни материали, маскирани в електрически котлони. Експлозивите е трябвало да бъдат използвани за покушения срещу окупационни лидери на Крим.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
alquadriceps
alquadriceps
09 май 2023 7:14
Гост

By telling everyone, they can remind you if you start reverting back to old ways snake game