В Окръжния съд в Русе днес започна делото срещу двама ученици, които през март миналата година ограбиха и убиха таксиметров шофьор. Едното от момчетата в момента е настанено в поправителния дом в Бойчиновци, а другото е в затвора в Белене. Още в началото на заседанието близките на жертвата поискаха обезщетение от 300 хиляди лева за претърпените страдания.

Според прокуратурата, на 14 март миналата година в русенското село Николово момчетата, които тогава били непълнолетни, откраднали от 60-годишния таксиметров шофьор Валери Спиридонов вещи на стойност над 4 хиляди лева и го убили. При нападението те му нанесли над 10 прободни рани с нож и задигнали портмоне с документи, 60 лева и ключовете за таксиметровата кола. След това се прибрали обратно в Русе, където по-късно са задържани от полицията. Тялото на жертвата е открито на другия ден на метри от автомобила в края на селото.

По време на днешното заседание стана ясно, че делото ще се гледа по общия ред. Освен това съпругата и синът на убития са предявили граждански искове – за по 150 хиляди лева – срещу двамата младежи. По думите на прокурора престъплението, за което им е повдигнато обвинение, предвижда наказание от пет до дванайсет години затвор. Делото ще бъде гледано три поредни дни през март, когато се очаква да бъдат разпитани повече от 40 свидетели и вещи лица.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви