„Ефективността на системата за национална сигурност зависи и от ефективността на военното правораздаване.

Военното правосъдие се явява гарант за защитата на обществения интерес в тези сложни процеси, затова и изискванията в тази област непрекъснато се увеличават.

Продължавайте и занапред да отстоявате авторитета на военното правосъдие и на независимата съдебна система“.

Това заяви президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в Резиденция „Лозенец“ в столицата.

Той направи изявлението по време на тържественото отбелязване на двадесетата годишнина от създаването на Военно-апелативния съд и Военно-апелативната прокуратура.

Това съобщиха от пресцентъра на президентството.

В днешната все по-тревожна, трудно предсказуема и противоречива среда за сигурност, ролята на Въоръжените сили непрекъснато расте, призна Радев. За ефективното функциониране на тази система са необходими законност, ясни стандарти, прозрачност и обективност на управленските решения на ръководството на отбраната по отношение на процесите на модернизация на Въоръжените сили и на изразходването на публични средства.

На тържественото отбелязване присъстваха председателят на Военно-апелативния съд полк. Димитър Фикиин, бригаден генерал Веселин Стоев – Административен ръководител и Военно-апелативен прокурор на военно-апелативна прокуратура, главният прокурор Сотир Цацаров, съдии от Конституционния съд, магистрати, ръководители на служби, генерали и офицери от Въоръжените сили.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви