С обикновена найлонова чанта на главата 32-годишна обра бензиностанцията, от която е била уволнена. Комедийният екшън се разиграва на 25 юни т.г. в обект за гориво на изхода на Асеновград в посока Бачково. Около 4 часа сутринта дежурната служителка на пункта натиска паникбутона и съобщава на тел. 112 за кражба.

Веднага

на място пристигат полиция

и охранителната фирма

Бензинджийката обясни, че била приклекнала до рафтовете с цигарите, когато нахлуло непознато лице с нещо на главата, подобно на чувал. Нападателят отворил касата и задигнал намиращите се там 3374 лева, разказаха криминалисти. По думите им 37-годишната служителка изглеждала уплашена и плачела, докато я разпитвали. За 2 часа случаят е разплетен. След като изгледали записите от камерите, станало ясно, че си имат работа не с мъж, а с жена.

По походката и телосложението управителят на пункта разпознал бивша служителка.

Оказало се обаче, че и колежката ѝ, която е била на смяна, също е в играта. Двете живеели заедно на квартира, но закъсали с наема. Нямали пари и им хрумнало да си ги набавят от оборота на бензиностанцията. По-младата вече била бъркала веднъж в касата, заради което я освободили.

При претърсване в апартамента на обирджийките е намерена по-голямата част от откраднатата сума. От нея липсвали 200 лева. Двете жени ги възстановили и сключили споразумение с прокуратурата за размера на наказанието, което районният съд в Асеновград е одобрил – по 6 месеца лишаване от свобода условно с 3 г. изпитателен срок.

„Този случай е пример

за бързо правосъдие

36 часа след извършване на престъплението обвиняемите получиха присъдите си“, посочиха от прокуратурата.

Според полицията въпросната бензиностанция не за първи път става обект на атаки, тъй като е изолирана и през нощта рядко минават автомобили. Често с часове нямало никакъв трафик.

В Асеновград реакциите след удара на дамското дуо са разнопосочни. За някои съгражданките им са гледали малко филми и са действали глупаво. В социалните мрежи пък други коментират, че и двете имат деца и вероятно са изпаднали в остра финансова нужда, за да се решат на подобна рискована крачка.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви