Жалба от 981 листа подава в Апелативния съд бившият полицай Венцеслав Караджов срещу доживотната си присъда. Пловдивският Окръжен съд го призна за виновен по обвинението, че е убил родителите си Божура и Цветан Караджови в резултат на спор за къща с двор на ул. „София“ 68 А в Пловдив.
Окръжна прокуратура също подава протест срещу присъдата и настоява доживотната присъда да бъде променена с доживотна присъда без право на замяна.
Жалба до Апелативния съд внася и адвокат Зоя Тошкова, която защитава Венцеслав Караджов. Тя настоява апелативните магистрати да отменят присъдата на Окръжния съд и да оправдаят клиента .

Адвокат Тошкова смята, че бившият полицай е осъден само по косвени доказателства, обвиненията са неоснователни, а присъдата е несправедлива. „Няма нито един свидетел на престъплението, няма самопризнания от обвиняемия, не е намерено и оръжието, с което са убити родителите на клиента ми. Няма законови основания въобще за произнасяне на осъдителна присъда, да не говорим за доживотна. Вещите лица психолози по делото са си позволили квалификации извън обсега на тяхната компетентност, които са преповторени от съда, а самият съд си служи с неверни твърдения, без подкрепа на доказателства, обосновавайки се само на „житейска логика“, като по отношения на повечето ни възражения се е произнесъл с мълчание“, категорична е адвокат Тошкова.

Тя смята, че е разследвана само версията, според която възрастните съпрузи са застреляни от единствения си син, и не са проверявани други версии.
В жалбата си до пловдивския Апелативен съд съм посочила редица слабости на разследването – най-вече тенденциозно разследване при липса на обективност, всестранност и пълнота, обяснява адвокат Зоя Тошкова.

По време на двойното убийство обвиняемият Венцеслав Караджов е бил оперативен работник в Икономическа полиция. Родителите му са убити с общо 8 изстрела.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви