47-годишен мъж от пловдивското село Скутаре е задържан за опит за убийство, съобщиха от прокуратурата.

През нощта на 30 срещу 31.08.2020 г. 47-годишният Й.С. и 66-годишният Д.С. пили алкохол в жегата до безпаметност. След полунощ по-младият стрелял два пъти с газов пистолет, заради което аверът му направил забележка. 47-годишният побеснял, взел нож от масата и пробол Д.С. в областта на гръдния кош, а после избягал.

Пострадалият успял да се обади за помощ на тел. 112. Пристигналият на място лекарски екип го откарал за оказване на спешна помощ в лечебно заведение в Пловдив, където претърпял операция.

В резултат на извършените от служители при РУ – Труд, І РУ и сектор „Престъпления против личността“ при ОД на МВР – Пловдив незабавни издирвателни мероприятия, извършителят на деянието е бил установен и задържан.

По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани са свидетели, уточняват от прокуратурата.

С постановление на наблюдаващия прокурор извършителят е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което Й.С. е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

Разследването по случая продължава.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви