Лидерът на „Воля“ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки смята, че днешната присъда от 4 г. затвор за него, е произнесена сега умишлено, „за да може в европейския доклад на 23 -ти септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда олигарси.

По-рано днес Варненският апелативен съд наложи на Веселин Марешки присъда от 4 години лишаване от свобода и глоба от 8 хиляди лв. за това, че през 2014 г. е заплашвал да разруши заведение и да прекрати търговската дейност на собственика му, за да го принуди да му плаща по 10 хил. лв. месечно. Решението не е окончателно, а Марешки заяви днес, че ще обжалва. Още за решението четете тук.

„Смятам, че моментът за постановяване на тази присъда е подбран умишлено, за да може в европейския доклад на 23 -ти септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда т.нар.олигарси или хора с бизнес, които
прокуратурата обявява за такива. Явно съм им много удобен в момента – от една страна едни ме обявяват за близък до властта, защото съм бил подкрепил по някакъв начин инициатива на ГЕРБ“, пише Марешки в изявление до медиите.

Лидерът на „Воля“, който преди дни постави подписа си под проекта на ГЕРБ за нова Конституция без, по собственото му признание, да я е чел, заявява, че не е извършил никакво престъпление, а е обвинен за това, че е съдействал да се разруши една незаконна постройка – т.е. искал е да се спази законът.

„Бях въвлечен в цялата история, защото исках да помогна на човек, който беше смазан от хора с пари, с връзки, с
бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна амбиция да бъда осъден, като в този си стремеж не се
посвени да набеди съдия, че искал да вземе подкуп по делото, но когато съдията беше оправдан, на прокурора
нищо не му се случи. Това говори много за начина на работа“, заявява Марешки, който беше сред официалните гости на националното съвещание на прокуратурата миналия месец.

Марешки продължава да твърди, че „Воля“ винаги е била опозиция и „явно някой иска да послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви „успехи“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви