Съдебният процес срещу командоса Ангел Желязков, който е обвиняем за убийството на полицая Добромир Лазаров, ще се гледа при закрити врата. Това решиха магистратите под пагон от Военния съд в Пловдив на вчерашното заседание по делото.

Зверството разтресе Пловдив на 20 май м.г. Тогава двамата мъже се скарали заради любовта си към разследваща полицайка Люба Алексиева, а скандалът завършил със смъртта на Лазаров пред апартамента на Желязков в „Кючук Париж“. Полицаят беше намушкан няколко пъти с нож от командоса и издъхна от раните си.

Вчера в съдебната зала се появи и самата Алексова – тя беше призована като свидетел и очевидец на кървавия сблъсък. Фаталната жена запази абсолютно мълчание пред медиите. В храма на Темида бяха и близките на загиналия, както и вещите лица, които бяха подготвили съдебномедицинска и психологическа експертиза.

Адвокат Красимир Елдъров, който представлява Желязков пред съда, поиска гледане на делото при закрити врата и се позова на електронно издание, в което са били коментирани снимки от аутопсията и други подробности от кървавия инцидент. За закрити врата се обяви и адвокатът на опечаленото семейство Кирил Николов – за да се запази нравствеността.

Съдът уважи искането на Елдъров – делото ще върви ​без зрители. Следващото заседание е на 8 май. Тогава ще бъдат разпитани свидетелите и експертите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви