Холивудската звезда е насочил пистолет към операторката Халина Хътчинс по време на репетиция през 2021 г., когато изстрелва боен патрон, убивайки я и ранявайки режисьора на филма.
66-годишният Болдуин твърди, че не е знаел, че пистолетът е зареден, и не е натиснал спусъка. Прокурорите смятат, че той е действал безразсъдно на снимачната площадка и многократно е променял версията си след трагичното събитие.
След като многократните опити на адвокатите на Болдуин да отхвърлят делото се провалиха, сега въпросът ще бъде решен в съда в Санта Фе, в югозападния щат Ню Мексико.
Изборът на съдебни заседатели започна на 7 юли. Подчертавайки предизвикателствата, присъщи на делата с висок обществен интерес, само няколко от десетките потенциални съдебни заседатели вдигнаха ръце, когато съдията ги попита дали не са чували или чели нещо за стрелбата в „Ръжда“.
Поради огромната слава на Болдуин и рядкостта на смъртните случаи на снимачната площадка, историята привлече световното внимание, като същевременно рязко поляризира общественото мнение.
Съчувстващи наблюдатели смятат актьора за жертва, която е преследвана от прокурорите отчасти заради статута му на знаменитост и любимец на либералите.
Други смятат, че смъртта е лесно предотвратим резултат от предполагаемото непредсказуемо поведение на филмовата звезда по време на снимките. | БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar