Жена, която над десет години е във вегетативно състояние и в кома в клиника, роди момченце в кра яна 2018 г. и по случая се води полицейско разследване кой е извършителят на изнасилването. Органите на реда събират образци за ДНК проба от всички мъже в персонала на тестове на заведението за болнични грижи „Хасиенда“ в столицата на американския щат Аризона – Финикс.

Заради инцидента шефът на клиниката е подал оставка и е променена процедурата за полагане на грижи за жените и когато при тях трябва да влезе мъж е придружаваk от жена от персонала. До преди това грижите за нелечимо болните пациенти се полагали почасово от различни хора от персонала.

От клиниката твърдят, че нищо не са знаели за случилото се до момента, в който на 29 декември жената започнала да стене в леглото си. Медицинската сестра, която била в стаята била озадачени от започналото раждане, но детето било изродено- Първоначално то не дишало, но сега се намира под лекарски грижи.

Адвокат на родителите на жената, която явно е била изнасилена, докато е била в безпомощно състояние, обявиха, че родилото се момченце ще има „любящо семейство, което ще се грижи за него“. Представляващият родителите на пострадалата пациентка Джон Майлс допълни, че „очевидно семейството е възмутено, травмирано и шокирано от това, че дъщеря им е била подложена на насилие, а също и че на нея не са ѝ отделяли достатъчно внимание в клиниката“, предаде Ен Би Си.

От полицията обявиха, че са твърдо решени да открият насилника и за целта се събират събира проби за ДНК анализ от мъжете от персонала на клиниката. На пресконференция полицейски представител каза, че няма случаи на отказ за даване на биологичен материал.

От клиниката поднесоха своите извинения на семейството на пациентката, а директорът ѝ подаде оставка.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви