Окръжен съд – Видин е разгледал протест, внесен в съда от Районна прокуратура – Видин срещу определена от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „подписка“ спрямо В.С. (на 40 години), една от обвинените за побоя на семейството от Видин.

Жената е била привлечена към наказателна отговорност за това, че на 16-ти май, заедно с още три лица – А.С. (на 36 години), В.В. (на 23 години) и К.К. (на 19 години), са нападнали мъж. На пострадалия, който бил със съпругата си и двете си деца, била причинена средна телесна повреда.

Извършителите на престъплението са били задържани от полицията един час по-късно.

След първоначалното им задържане за 72 часа, държавното обвинение е внесло в съда искане за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“. Същото е било уважено по отношение на тримата обвиняеми – А.С., В.В. и К.К., а за жената В.С. е била определена мярка „подписка“.

Въззивният съд, след като се запознал с допълнителни доказателства по досъдебното производство, е приел доводите на прокуратура от Окръжна прокуратура – Видин за участие на обвиняемата В.С. в побоя чрез нанасяне на удари с палка, ръце и крака по тялото и главата на пострадалия. Наложената й мярка за неотклонение „подписка“ е била изменена в „домашен арест“.

В днешното съдебното заседание са били разгледани и жалбите на обвиняемите срещу наложените им мерки за неотклонение „задържане под стража“, които съдът е оставил без уважение. Тримата остават в ареста.

Работата по случая продължава.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви