Съдът постанови, че двамата не са извършили злоупотреба с лични данни

Комисията за защита на личните данни е осъдена да плати общо 5000 лв.

Д-р Борислав Цеков и Петър Кичашки не са злоупотребили с лични данни при участието им с инициативен комитет в националния референдум през 2016 г. – това е постановил Върховният административен съд. В свое решение той отменя като незаконно решението на Комисията за защита на личните данни (КЗДЛ), с което преди няколко години на Цеков и Кичашки бяха наложени административни глоби с по 10 000 лева.

През 2016-2017 г. соросоидите и техните медии се опитаха да атакуват Борислав Цеков и Петър Кичашки с неверни твърдения – съчиниха си този термин „злоупотреба с лични данни“ и се опитаха да им го припишат. Това се случи, след като няколко популярни лица откриха имената си в списъка на комитета за референдума на Слави Трифонов, без да са давали съгласие за това.

„Атакуваха ни, защото, както е известно, ние сме едни от най-последователните публични критици и опоненти на соросовите политики, глобализма и джендър-идеологията. Изсипаха по наш адрес много лъжи и клеветнически твърдения и заради това потърсихме правата си в съда и в крайна сметка тези лъжи и клевети бяха разобличени с решението на ВАС.“ Това казаха пред „Труд“ Борислав Цеков и Петър Кичашки, които са и автори на вестника. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, а КЗЛД е осъдена да заплати общо 5000 лв.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви