От началото на февруари 2022 г. българският правен портал Lex.bg предлага на многобройната си аудитория мобилно приложение, чрез което предоставя достъп до консолидираните версии на нормативни актове от цялото българско национално законодателство. Апликацията, както и сайтът ни, е без аналог в страната.

Включени са закони, кодекси и наредби, както и Конституцията на Република България, плюс Официалния раздел на последния брой на „Държавен вестник“. Всичко това и резюмета на последните новини от света на правото и публикации в мултитематичната ни рубрика „Спектър“ може да намерите на този адрес https://bit.ly/3CH7oqs.

За директен достъп сканирайте кода:

Засега приложението Lex.bg се предлага само в Google Play за смартфони с операционна система Android. Планираме евентуално и реализацията му за iOS. За да инсталирате приложението на своя телефон, е необходимо да платите еднократно 4,99 лв. То е свободно от реклами и не изисква последващ абонамент. Първоначалното и единствено плащане ви позволява да работите с апликацията без краен срок.

Lex.bg е в българското интернет пространство вече над 20 години. Да предложим на стотиците си хиляди читатели мобилно приложение е следващата стъпка в развитието ни. Макар и познатият ви сайт да прави възможно търсенето и четене на закони през мобилен телефон, новата ни апликация е много по-удобна и потребителски ориентирана за тази цел.

Може да търсите както по име на нормативен акт, така и по определена дума в текста му. Навигацията между отделните срещания на търсената фраза е лесна и интуитивна. Убедени сме, че мобилното ни приложение ще направи по-лесно достъпна информацията, която предлагаме, за потребители, които се намират в или извън офиса или дома си. Разбира се, за да го използвате, трябва да имате интернет достъп. Както и на сайта lex.bg, под името на всеки акт са посочени неговите изменения. По датата на последното може да придобиете представа за актуалността на разглеждания акт.

Нормативните актове, които ще намерите в приложението, са синхронизирани с тези на сайта lex.bg. Независимо кой от двата вида достъп сте избрали, ще виждате едни и същи текстове.