706 души са окончателно допуснати в конкурса за 44 свободни места за съдии по вписванията в цялата страна. Той бе обявен от министъра на правосъдието Данаил Кирилов в края на юни.

Правосъдното ведомство публикува окончателния списък с допуснатите кандидати (виж тук). Недопуснатите кандидати (виж тук) са 23, а един се е отказал.

Мястото за провеждане на писмения изпит ще бъде допълнително съобщено.

На 2 август министерството обяви, че общо 730 са подали заявления за участие в конкурса. 154 от тях обаче имаха проблем с документите, които трябваше да отстранят в срок от седем дни. Така сега се оказа, че до изпита са допуснати общо 706 души.

Най-много свободни места за съдии по вписванията – 4, има в Софийския районен съд.

Търсят се трима съдии по вписванията за Бургас и по двама за Нови Пазар, Пловдив и Лом.

По едно свободно място има в районните съдилища в Гоце Делчев, Петрич, Айтос, Карнобат, Варна, Девня, Оряхово, Дряново, Севлиево, Генерал Тошево, Русе, Луковит, Тетевен, Троян, Пещера, Перник, Чепеларе, Гълъбово, Търговище, Попово, Хасково, Харманли, Шумен, Елхово, Ихтиман, Самоков, Нова Загора, Асеновград, Никопол, Плевен и Сливница.

Кандидатите могат да участват в класирането за съдия по вписванията най-много за два съдебни района, които те вече трябва да са посочили в заявлението си.

Конкурсът ще се състои от писмен и устен изпит. Писменият ще е под формата тест, ще се проведе на 15 септември 2019 г. и ще продължи два часа.

До устен изпит ще бъдат допуснати само кандидатите, получили оценка най-малко 4.50 на писмения. Условието някой да влезе в окончателното класиране е да е оценен с поне 4.00 на устния изпит.

 

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Интересно
Интересно
03 септември 2019 11:34
Гост

Ей, голям наплив за най-важните юристи в тая държава – съдиите по вписванията. Защо магистри по право трябва да вършат чиновническа работа, питам?

Анонимен
Анонимен
22 август 2019 18:54
Гост

Предлагам развити теми за конкурс за съдии по вписванията. Всяка една тема отговаря изцяло по съдържание на въпросите от конспекта на МП, както и самия конспект, а също така и теста от последния изпит. Тел. 0877380022

Анонимен
Анонимен
22 август 2019 12:39
Гост

Масово липсва удостоверение за идентичност на имена. Тези хора не четат ли списъка за необходимите документи.

Анонимен
Анонимен
22 август 2019 9:56
Гост

Много са свалили летвата за оценките. Все пак има достатъчно кандидати.

Анонимен
Анонимен
22 август 2019 9:52
Гост

Интересно защо има отказал се кандидат.

Анонимен
Анонимен
21 август 2019 22:59
Гост

Грубо 16 души се борят за едно място. Доста са

Стойчо
Стойчо
22 август 2019 8:29
Гост

Не вярвам за Оряхово, Генерал Тошево или Елхово да има много кандидати, по-скоро за големите градове ще е наплива, но да – средно се падат по 16 човека за едно място.