Незабавно след като е научил, че проф. Янаки Стоилов е дал положителна проба за коронавирус деканът на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Даниел Вълчев e издирил хората, контактували с него и вече са им направени тестове. Днес излязоха резултатите и всички са отрицателни. Това обясни проф. Вълчев пред „Лекс“.

Проф. Стоилов е ръководител на катедрата по Теория и история на държавата и правото.

Самият Даниел Вълчев първи е дал проба, тъй като заедно със Стоилов е изпитвал докторанти и е един от хората във факултета, контактували най-пряко с него.

„Научих от медиите, че Янаки Стоилов е с положителна проба за коронавирус в неделя следобед. Незабавно се свързах с директора на Регионалната здравна инспекция в София д-р Данчо Пенчев и с ректора на университета проф. Анастас Герджиков. През нощта издирих всички контактни лица – преподаватели, студенти и служители. И вчера между 13 и 14,30 ч. всички те се явиха в двора на университета, за да им бъдат взети проби“, обясни проф. Вълчев.

Той благодари на всички 64 души, контактували със Стоилов, че са се явили в уречения час.

В момента в ЮФ тече изпитната сесия, която трябва да приключи до 6-7 юли. Заради епидемията от коронавирус факултетът е взел безпрецедентното решение да проведе две първи сесии. Едната е в обичайното време и се провежда в момента, а втората ще е в последната десетдневка на август. Проф. Вълчев посочи, че целта е студентите, които имат опасения да се явят на изпит сега, заради епидемичната обстановка, да могат да го направят в края на август. Така „скъсаните“ ще могат да отидат и на поправителната сесия през септември.

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Димитрина
Димитрина
23 юни 2020 14:52
Гост

Добре, че има възможност за провеждането на две първи сесии. Другите ги изпитват онлайн, а в ЮФ това е невъзможно.

Борис
Борис
23 юни 2020 14:55
Гост

Ректорът е изключително разумен и предвидлив човек.

Лили
Лили
23 юни 2020 14:57
Гост

Проф. Даниел Вълчев е декан, а не ректор, ако говорите за двете изпитни сесии.

гражданин
гражданин
23 юни 2020 14:48
Гост

Защо въобще са дали трибуна на Л@йнаки Стоилов да развива политическа пропаганда сред университетската младеж? По конституция и закон университетите са депилитизирани. Кога най-сетне ще бъде забранено ма политически активисти да корумпират със зловонното си присъствие академичната общност? Вие искате ли вашите деца вместо да им се преподава необходимия за професията материал да бъдат заливани с пропагандна помия и принуждавани да кимат в съгласие под страх от произвол на изпита? ВЪН ПАРТИЙНИТЕ АКТИВИСТИ ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО!

боко тиквътъ
боко тиквътъ
23 юни 2020 15:26
Гост

Янаки може да е червен до мозъка на костите си, но това не му пречи да е свестен преподавател и не съм чувал досега да е облъчвал студенти с партийните си виждания. Така че спри да тролиш, ако обичаш. То по тая логика освен Янаки трябва да махнем от университета и Георги Близнашки, Пламен Киров, Златимир Орсов, Цветан Сивков, Краси Средкова, Борис Велчев, Лазар Груев, всички от които имат някаква предходна свързаност с БСП (начело със самопровъзгласилия се за баща на Конституцията Близкашки, както и Орсов – виден соцдепутат от 90-те, че преди това и ДС-ар) , а също така… Покажи целия коментар »

Цицеров
Цицеров
23 юни 2020 14:43
Гост

Дано всичко е наред. Ужас.

Ferdinand
Ferdinand
23 юни 2020 14:43
Гост

Надежди за спокойствие сред преподавателите да не страдат и те и децата

Стаматова
Стаматова
23 юни 2020 14:41
Гост

Сега обществени личности, като Янаки Стоилов и Григор Димитров, като минат покрай стотици хора за седмица, та те ли носят втората вълна или ние, че не се пазим или си има втора просто на база на келявото време на вън?

Стаматова
Стаматова
23 юни 2020 14:42
Гост

В никакъв случай, че обвинявам нито Григор нито Сторилов. Все пак от тях никой не е като Владимир Каролев, който си наруши карантината за да си ходи да си нагледа хотела.

Шнуров
Шнуров
23 юни 2020 14:43
Гост

Е аз няма и да му стъпа в тоя хотел де… и агитирам и приятелите да го направят

Спиро
Спиро
23 юни 2020 14:48
Гост

И освен това нямаше никакви последствия за него. До кога с тоя двоен аршин?

Унчев
Унчев
23 юни 2020 14:41
Гост

Янаки кви ги надроби. Надяваме се да се оправяме бързо от тази така наречена втора вълна

Анонимен
Анонимен
23 юни 2020 14:50
Гост

Е, да не е виновен човекът? Сигурно нарочно с е заразил!

Цветков
Цветков
23 юни 2020 14:40
Гост

Правете си тестове овреме бе хора. Сега тоя Янаки вместо превантивно да си направи тест се е срешнал с половин България. Трябва аз да ида да свърша нещо до някъде в София, позлвам градски, ми вътре поне 4ма кашлят. Знам ли ги от пушене ли е, от храчки ли е или от корона? Пазете се бе!

Димитрова
Димитрова
23 юни 2020 14:40
Гост

Да се надяваме, че всичко с тях ще е ОК и те ще са здрави.

Шнуров
Шнуров
23 юни 2020 14:39
Гост

Добре, че им няма нищо