Софийският градски съд осъди на 6 години затвор при първоначален общ режим 19-годишния Адриан Антонов, който преди една година прегази на столичния бул. „Сливница“ Анна-Мария Малчева и Явор Стоянов.

До това наказание се стигна, след като Антонов се призна за виновен, че през нощта на 8 май м.г. е шофирал с малко над 100 км/ч, когато е блъснал пресичащите младежи. Съдът му наложи наказание от 9 години затвор, но заради самопризнанията то беше намалено с 1/3. Антонов няма да има право и да шофира 9 години.

Сходно наказание искаше и прокуратурата, според която то трябва да е над средния размер, тъй като макар да е млад, да се разкайва и да няма криминално минало, подсъдимият е карал с много превишена скорост и наказанието му трябва да служи за превенция на зачестилите през последните години подобни случаи.

„Знам, че не е достатъчно само да кажа, че съжалявам. Изключително много ме е срам от себе си. Нямам очите да погледна тези семейства, защото аз съм причинил тяхното страдание. Нямам очите да видя и Вас. Истински се разкайвам за това, което съм направил. Моля се за снизходителност, знам, че съм виновен. Знам, че законът е там, за да има превенция и ограничение. Не бих си позволил никога повече да правя каквото и да е извън законните параметри“, каза Антонов пред съда, а адвокатът му Димитър Марковски настояваше за условна присъда, като добави, че поисканото от прокуратурата наказание би било съдебна вендета.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.