Футболният хулиган Йордан Исаев е осъден на 4 години затвор за хвърлената бомба по полицаи по време на мача между „Левски“ и ЦСКА-София през април м.г., когато тежко пострада служителката на жандармерията Гергана Зашева.

Делото срещу Исаев беше внесено в Софийския градски съд (СГС) в края на годината и приключи след само едно заседание, след като той се съгласи да бъде гледано по съкратената процедура, при която не бяха разпитвани свидетели и вещи лица.

Съдия Емил Дечев осъди 25-годишния Исаев на 6 години затвор, но заради съкратената процедура, наказанието беше намалено с 1/3 и стана 4 години лишаване от свобода. Според съда, младият мъж е причинил тежка телесна повреда на Зашева, след като грубо не е зачел обществените правила. В резултат на хвърлената бомба, 24-годишната служителка на МВР вижда само силуети с едното си око. Затова Исаев беше осъден да плати обезщетение от 60 000 лева на Зашева.

Инцидентът стана в началото на второто полувреме от мача, като бомбата беше хвърлена от сектор „Б“, където са привърженици на „Левски“ към сектор „А“ и падна върху стъклопакета на един от входовете на стадиона, където са били полицаите. Зашева беше откарана по спешност в болница с опасност да загуби окото си. С по-леки наранявания се размина колегата ѝ Петър Иванов.

След мача Исаев решил да се покрие, но след като разбрал, че полицията вече знае, че той е извършителят, сам се предаде. Пред разследващите разказа, че непознат му дал бомбата, други дрехи и маска, с която да прикрие лицето си, но нямаше обяснение, защо е приел.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
08 февруари 2019 22:03
Гост

Не!!! на съкратените процедури.

Пепи
Пепи
08 февруари 2019 22:02
Гост

Солидна сума, но надали ще компенсира влощеното здраве на жената.

Жоро
Жоро
08 февруари 2019 22:00
Гост

Извади късмет. Ако това се беше случило в САЩ, сигурно сега той нямаше да вижда добре.

СФСМВР
СФСМВР
08 февруари 2019 17:34
Гост

Е, тя едната година мина в ареста май. Още една и момчето ще си излезе. Дано поне плати парите за лечение на момичето.

Кадия
Кадия
08 февруари 2019 17:33
Гост

Така е, правосъдие в разумни срокове виждаме, само когато има самопризнания. То и едно време беше същото.