32-ма младши съдии ще встъпят в длъжност от 1 юли тази година, реши днес Съдийската колегия.

Младшите съдии са разпределени в следните окръжни съдилища – осем от тях ще бъдат в Софийския градски съд, по трима в Пловдив и Варна, по двама в Бургас, Пазарджик, Хасково, Велико Търново и Окръжен съд-София, и по един в Кюстендил, Стара Загора, Благоевград, Силистра, Враца, Сливен, Добрич и Шумен.

Същевременно днес колегията премести 16 магистрати от едни районни съдилища в други. Осем от тях отиват в Софийския районен съд, двама във Варна и по един в Бургас, Карнобат, Монтана, Средец, Стара Загора и Ямбол.

Макар Стела Шипковенска от РС-Разлог да беше класирана на място в Трявна, тя не беше назначена, защото етичната комисия е дала отрицателно становище за нейните нравствени качества.

Освен Трявна, и други районни съдилища, за които беше обявен конкурс за преместване, ще останат със свободни места, защото или няма класирани, или пък кандидатите са ги посочили като алтернативно желание.

Така например за РС-Пловдив бяха обявени пет места за заемане чрез този конкурс, но не беше назначен нито един съдия.

За Своге, Дупница, Карлово, Кюстендил, Лом, Пазарджик и Панагюрище пък нямаше въобще желаещи.

 

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Предсказуемо
Предсказуемо
26 юни 2019 14:12
Гост

В Трявна са намесени много интереси на туристически босове и местни феодали. Няма да се назначават току-тъй произволни кадри, я!

Анонимен
Анонимен
26 юни 2019 11:50
Гост

Добро попълнение за СРС.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2019 11:03
Гост

Това с нравствените качества е пълен нон сенс, значи нравствените качества на кандидатката не са пречка да правораздава в Разлог, но са недостатъчни да правораздава в Трявна. Осъзнават ли тези от Комисията по етика, как звучи това за драгия зрител и радиослушател?

Анонимен
Анонимен
25 юни 2019 19:43
Гост

Ами няма ги

МЛС
МЛС
25 юни 2019 17:57
Гост

Какво им е на качествата на Стела Шипковенска?