30-годишният адвокат от „Продължаваме промяната“ Стою Стоев оглави правната комисия на Народното събрание. Тя, както и останалите парламентарни комисии, беше конституирана още на 5 май, но без ръководство.

Стоев ще остане на поста не повече от три месеца, съгласно разбирателството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Тогава Никола Минчев от ПП-ДБ ще смени Росен Желязков като председател на Народното събрание, а ГЕРБ ще предложат нов председател на правната комисия.

Председателят на правната комисия беше избран със 123 гласа „за“, 60 „против“ и 38 „въздържал се“. Против гласуваха ДПС, БСП и ИТН, както и един депутат от ГЕРБ. „Възраждане“, един от ГЕРБ и двама от ДПС се въздържаха.

От БСП възразиха срещу т. нар. джентълменско споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а Тошко Йорданов го определи като унизително отношение към българския народ.

Заявките на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ са за интензивна работа на правната комисия – утре на първо четене ще бъдат разгледани промените в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, свързани с отговорността на главния прокурор, както и по серия от други законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост на Министерството на правосъдието.

Стоев е депутат в последните три парламента и беше избран в настоящия от Пловдив-област.

Той е вписан в Софийската адвокатска колегия от края на 2021 г. Справка в адвокатския регистър показва, че е част от адвокатско дружество „Стоев, Стоев и партньори“, чийто управляващ съдружник е баща му Теодор Стоев, който има над 25 години практика. До октомври 2022 г. част от екипа на дружеството беше бившият министър на правосъдието Антон Станков.

Новият председател на правната комисия е роден на 11 ноември 1992 г. в Пловдив.

Възпитаник е на Националната природо-математическа гимназия и е завършил „Право“ в Нов български университет.

„Продължаваме промяната“ го представят и чрез законопроектите, които е внесъл в предишния си мандат като народен представител. Ето какво пишат от партията за Стоев: „Той е автор и съвносител на редица законодателни инициативи. Сред тях са Законопроект за противодействие на корупцията, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията, Законопроект за допълнение на Закона за потребителския кредит, Законопроект за изменение на Закона за насърчаване на инвестициите, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, Законопроект за Държавната агенция по вписванията и други. Сред тези законопроекти заслужава да се отбележи и законопроектът за изменение и допълнение на Търговския закон, които целеше създаването на нов вид търговско дружество, което щеше да облекчи неимоверно стартиращия бизнес“.

Правната комисия има 23-ма членове. Седем от тях са представители на ГЕРБ – Анна Александрова, Радомир Чолаков, Бранимир Балачев, Десислава Атанасова, Марин Маринов, Ралица Ангелова и Рая Назарян.

От коалицията ПП-ДБ влизат шестима депутати – Стою Стоев, Мирослав Иванов, Петко Кьосев, Радостин Василев, Людмила Илиева и Надежда Йорданова.

„Възраждане“ ще има четирима членове в комисията – Петър Петров, Златан Златанов, Цвета Рангелова и Маргарита Махаева.

ДПС ще е с трима представители – Хамид Хамид, Ертен Анисова и Гюнер Ахмед. БСП с двама – Смиляна Кръстева и Мая Димитрова и човекът на ИТН ще е Гроздан Караджов.

220
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Татин Стою
Татин Стою
18 май 2023 16:16
Гост

Кръ–гом! Право към кантората на тате!

Стар джентълмен
Стар джентълмен
18 май 2023 10:33
Гост

Стою е добро момче.

Тарантино
Тарантино
18 май 2023 9:56
Гост

Къв е то’а статист начело на правната комисия, а?

Жана
Жана
18 май 2023 9:32
Гост

Относно дискусията по отношение на възрастта на Стоев, мисля следното: В младостта не само няма нищо лошо, напротив младостта е красива. Тя обаче си има свои задачи – да учи, да трупа опит и знания, да създава името си и да гради кариера, да се радва на любовта, да създава семейство и деца… Не е работа на младостта да заема високи постове преди да е натрупала професионален и житейски опит, преди да е създала нещо ценно и полезно, преди да е изградила собствен авторитет. Отговорните постове са за доказали се в професията и обществото хора, които могат да носят отговорност… Покажи целия коментар »

Валери
Валери
18 май 2023 9:36
Гост

Така е, за отговорни задачи е добре да има опитни специалисти. Но между опитен и корумпиран експерт и не толкова опитен, но честен – определено за предпочитане е последното. Особено имайки предвид как за 12 години престъпната клика и калинки на ГЕРБ и ДПС не нарушиха, а направо разбиха баланса в живота на обществото.

Валерия
Валерия
18 май 2023 9:52
Гост

Истинското разбиване на нормалното кариерно развитие започна с Мамин Дебелянчо по времето на съдружника на бащата на Стою. Така че, малко опресняване на паметта!

Шопов
Шопов
18 май 2023 12:07
Гост

Всъщност-за един юрист обучението е за цял живот, същото важи и за трупането на опит. А ако не е работа на младите да заемат постове,както пишеш , значи не си стъпвала в Софийския районен съд-там е като младежки дом, а за част от момите-имам съмнение дали някога са били доближавани от мъж. Значи-щом младеж или мома на 25 г могатса да е в съдебната система, значи няма никакви лимити за какви други позиции да заемат. А и въпросния Стоев е на 30 г-казват,че 30 г е началото на старостта. Освен това-Стою можеш да го наричаш, ако си си пила кафето… Покажи целия коментар »

Жана
Жана
18 май 2023 17:02
Гост

Г-н Шопов, разбирам необходимостта Ви да обиждате, за да се издигнете в собствените си очи, но комплексите не са добър съветник. Работете в тази посока. Наричам го Стою, защото това му е името, с какво той е по-важен от Борисов, когото всички наричат Бойко, или от Петков, когото наричат просто Киро? Стою е на възрастта на синовете ми, които въпреки доброто си образование нямат самочувствието, че могат да станат депутати, какво остана да оглавят една от най-важните комисии в НС. А иначе работата ми е в съда и знам колко млади съдии има, също знам как една много малка част… Покажи целия коментар »

"Политико" за скандала с Гешев
"Политико" за скандала с Гешев
18 май 2023 9:25
Гост

„Нетфликс“, изяжте се от завист!
Каскета срещу Тиквата: Българската мафиотска държава се докара до ръба“. Под това зрелищно заглавие брюкселското издание „Политико“ описва как „Криза с върховенството на закона избухна неприкрито под формата на конфронтация между главния прокурор и бившия премиер Бойко Борисов“.

„Защитаваната от политици мафия в България е вездесъща и нейните интереси включват наркотици, оръжие, контрабанда на хора и източване на еврофондове. За протестиращите [от 2020 г. насам] свръхмогъщите прокурори на България лежат в сърцето на мафиотската структура, като винаги гарантират, че никоя „голяма риба“ никога няма да бъде изправена пред правосъдието в превзетата държава.“

Недежурен умнокрасив жълтопаветник
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
18 май 2023 9:03
Гост

ПП+ДБ = Тежка управленска неадекватност. Липса на всякакви пригодни кадри, камо ли стойностни.

Като прибавим иудейщина. И служението на Големия Сатана …

Гуглена
Гуглена
18 май 2023 8:54
Гост

Наше момче. От кантората. Аз го предложих.

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
18 май 2023 8:51
Гост

Никой не е против румените бузки на Татин Стою!

Против е да е на този пост защото не е за него. Постове – бол. Всяка жаба да си знае гьола!

Татин Стою
Татин Стою
18 май 2023 8:38
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
18 май 2023 6:14
Гост

Според сайта bird.bg заместник Главен прокурор е била настанена в общинско жилище-при символичен наем, и то на бул Дондуков. Как е било възможно-при положение,че няма право-доходът и дава възможност да наеме жилище от пазарен наем. Какви декларации са подписани, и изобщо подписани ли са за доходът?
Докога хитростта ще е на пиедестал за инсталираните?

https://bird.bg/pironeva-municipal-apartment/

И как-на предни позиции в държавата са инсталирани разни от далечни ,погранични региони? Битието определя съзнанието, има значение къде си расъл!

Нека получи шанс!
Нека получи шанс!
18 май 2023 5:32
Гост

Много странно-когато Янаки става депутат на 30 г-никаква реакция нямаше. Мълчание. Ама щом е от червените-може. Или когато от НДСВ направи депутатки разни -без съмнение девствени моми на по 23 г-също мълчахте. Да ви напомня,че неотдавна за председател на парламента имаше млад човек на 30г ,който се справи перфектно. Доста по добре от друг председател на парламента-който си беше ноторен като явен пияница. Ама викате-щом е на 60 + г може, и да е пияница, а на 30г-само заради младостта си-не може? И накрая-интересно, е че от този сайт критикувате,е той е на 30 г. Че на 30 е старец!… Покажи целия коментар »

ЛогикаТа
ЛогикаТа
18 май 2023 8:41
Гост

Щом НДСВ, БСП, ДПС, ГЕРБ са го правили – И НИЕ ЩЕ ГО ПРАВИМ!

След още един Парламент няма да ви има в … Парламента.

Деса, прокурорска метреса
Деса, прокурорска метреса
19 май 2023 23:38
Гост

Е нека! Ама не на наш гръб.

Прокурора Гешев
Прокурора Гешев
17 май 2023 23:32
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
изПИКаните герберастчета
изПИКаните герберастчета
17 май 2023 22:42
Гост

Знакова победа записаха кукловодите зад ПП-ДБ, а в ролята на изиграните чрез искането за оставката на Иван Гешев са в ГЕРБ. Тази теза ласнира в социалната мрежа журналистът от СКАТ Ивелин Николов. „Не е приятно, че ПП-ДБ ни бутат към нови избори, но трябва да признаете, че поне са загрижени за качеството на законите в оставащите дни на парламента, лансирайки за шеф на правната комисия Стою. Но не казвам, че ПП-ДБ са идиоти. Само за месец успяха, чрез клатещата се глава в съгласие на Киро и игра на органи, да накарат ГЕРБ да се отрекат от повечето си убеждения, като… Покажи целия коментар »

Мегафон свири, гербераст плаче!
Мегафон свири, гербераст плаче!
17 май 2023 22:37
Гост

Издателят на ПИК Недялко Недялков: Докъде ни докараха „виртуозните“ ходове на Борисов и ГЕРБ: 1. Първият мандат е провален. 2. Мария Габриел няма да стане премиер. 3. Мария Габриел няма да е и еврокомисар. 4. Главният прокурор е превърнат насила във враг на ГЕРБ. 5. Няма гласуван ни един закон, няма избрани шефове на комисии, няма бюджет, но депутатската заплатка си тече, а цените по магазините хвърчат. 6. Мамин Стою – избран за шеф на правна комисия, като метафора на „националния консенсус“ с ППДБ+ 7. Борисов предложи на Асен Василев да стане финансов министър. 8. Електоратът на ГЕРБ е разколебан… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 5:39
Гост

Изключителна селения(с Е)е да нарича „Мамин Стою“ лице ,което не познава, нито пък имаме някаква информация за неговите правни познания-за този човек не знаем нищо, редно е да му се даде шанс, а не да бъде осмиван заради възрастта му-която изобщо не е малка- в България съдиите на 30 г имат вече поне 5 г стаж, примерно. Когато Янаки стана депутат на 30г-дали го е наричал мамин Янаки, или за червения депутаториум-може да бъдат депутати? Или когато разни депутатки и министри на по 23 г се появиха в парламента по времето на НДСВ-дали ги нарича така-мамин Ники, или мамин Миленчо… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 22:18
Гост

Кога ги е учил тези закони, кога ги е прилагал, кога е решил да ги променя.

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 5:41
Гост

Що не зададеш тези въпрос на огромния брой съдии на по 25-27г? Значи-съдия на 25 г може, и не се поставя под съмнение кога е учил законите, а на 30 г-не може?

Guy Fawkes
Guy Fawkes
18 май 2023 12:03
Гост

Право се учи пет години, след което има стаж и изпит, стават шест години , приблизително, изпити за младши съдии и обучение – още една година, така че , ако не сте от добра гимназия и сте завършили средното си образование на 18 и въпреки това извървити пътя стават 25 . Всяка година се обявява конкурс за най-много 30 младши съдии, следователно хипотетично може да има не повече от 60 съдии на възраст 25-27 , това не е ограмен брой. Да не говорим, че е рядкост някой да успее да премине през конкурс от първи опит и още порядко това… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 17:18
Гост

Разликата между съдия на 27 години и депутат на 30 години е, че за съдия се изисква юрид.правоспосбност и да се издържат писмен и устен изпит. За депутат няма изискване даже за образователен ценз, а да не забравяме, че народните представители приемат законите, които съдии прилагат. Затова, според мен аналогията Ви за младите съдии и младия председател на правна комисия в НС не е правилна.

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
17 май 2023 21:57
Гост

Ще стане момчето боец. Ама трябва да свали 5-6 дупки на колано!

бай ви 6кспиър "Много шум за нищо"
бай ви 6кспиър "Много шум за нищо"
17 май 2023 21:44
Гост

Нещо му няма на Стою.
Това, че е млад не е порок. Друго измислете.
За три месеца нищо фатално няма.

ГЕРП - йористи
ГЕРП - йористи
17 май 2023 20:57
Гост

Искаме си Барни Ръбъл, цинковата кофа и тиквата!

Точно така
Точно така
17 май 2023 21:13
Гост

Никой от ПП не може да пише нова конституция за 7 дни, камо ли да оцветява книжки като Барни Ръбъл! Изобщо калинките на ГЕРБ са най-компетентните калинки!

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 21:15
Гост

А пък троловете на ГЕРБ колко са компетентни в плюенето на всичко, което не е свързано с тях…

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 20:53
Гост

Става въпрос за поне 8 законопроекта, които са изброени. ПП като партия са в политиката от около 2 години. Това значи, че човекът е писал по около 4 законопроекта на година или на всеки 3 месеца по един. Не ви ли се струва смущаващо. Това не са лозунги с едно изречение, в което някой от ПП правят поне две лексикални грешки. Не е сериозно, а даже притеснително. То според мен е необходим и житейски опит, освен професионален, каквито колегата очевидно, че на 30 години /надявам се, че са навършени/, няма как да има, като се вземе предвид, че 5 години… Покажи целия коментар »

Наблюдател
Наблюдател
17 май 2023 18:41
Гост

Този много прилича на Шиши Пеевски

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 21:16
Гост

Визуално да, корупционно цял живот да го гони не може да го настигне

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 21:25
Гост

Не казвайте такова нещо, младеж е, има много да учи, а в НС модели колкото щеш!

льольо
льольо
17 май 2023 18:24
Гост

Тва е последния път в който гласувам за формация с участие на ПП вътре .. мисля, че от тях идва. Очевидна шуробаджанащина. Адвокатът е на 30 г, завършило преди около 4, вписан като адвокат преди 2, дет се вика още не знае къде е брачно деловодство в съда. да кажеш да има някакви десетки статии, да гради академична кариера да речем, да е асистент или нещо такова в унивеситета, изобщо – да има някакъв бекграунд или някакви особени постижения в правната наука, които да го правят изключителен – не просто един от много – ама не. И го правиш шеф… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 май 2023 5:45
Гост

И какво? А това,че в България съдия се става на 25 г, а конкурсите за младши съдии приличат на плажно парти-ако гледаш и дрехите, и визията на явилите се, и младостта им?

Че по времето на НДСВ беше пълно в парламента с девици-депутатки на по 23г, министри и зам. министри на толкова-ама тогава може. На 23 г , на 30 не може.

До "Юрист"
До "Юрист"
17 май 2023 17:32
Гост

Колега, Вие сериозно ли?! Остава да твърдите, че след 30 г. мисълта повяхва и се замъглява. хайде без откровени глупости, моля! Този е заврян от студентската скамейка да стажува в парламента. Не, че не е научил едно-друго, затова ги инсталират, но назначението е абсолютно нелепо и обидно. Охранена калинка в мъжки костъм.

Дежурен каскетно-тиквен трол
Дежурен каскетно-тиквен трол
17 май 2023 17:07
Гост

Браво, колеги, не е известен, но щом е от ПП задължително трябва да го плюем. ПИК в момента мислят актуални опорни точки за Великата каскетно-тиквена война, така че използвайте въображението си – твърде млад, пълничък, не е от ГЕРБ или ДПС, абе все някакъв кусур ще му намерите. Дерзайте!

Недежурен умнокрасив жълтопаветник
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
18 май 2023 8:58
Гост

Дерзаем. Със Стою разпадът на държавността ще до чутовни висини.

Това че е млад и пълен да му е кусур! Какво ли не му е кусур на това момче и най-вече това че не знае къде се намира и за какво се бори!

Юрист
Юрист
17 май 2023 16:55
Гост

Впрочем на около 30 години е най-свежа мисълта и най-пресни знанията, не трябва да се подиграваме на 30-годишните – аз бях в силата си тогава – 2003 година – бях в час с всичко, изключвам ДДС, но и там също – всичко те впечатлява и т.н. А сега има и могъщи информационни системи – навремето мъкнехме Държавен вестник на хартия – за сведение – а писмени бележки се изготвяха след четене в Библиотеки, закупуваха се книги, сега е доста по-смляно, един вид. Трябва да се има предвид, че с възрастта се специализираш в една област и – край – не… Покажи целия коментар »

ПП се изхрачи в лицето на правната общност
ПП се изхрачи в лицето на правната общност
17 май 2023 16:34
Гост

Непрекъснато да твърдиш, че си “най-можещия, знаещия, интелигентният” и съдебната реформа е алфата и омегата на съществуването ти и накрая Стою да е най-доброто, което можеш да предложиш на ключовата правна комисия в НС…

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 16:30
Гост

Колко заслужили юристи има, с богат практически опит, а сложиха един младеж с нулев стаж по специалността. Еми, така е, не всички имат връзки като въпросния младеж.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 16:18
Гост

Стою Стоев е символът на

П Р О М Я Н А Т А

Избран е по най-съвременните критерии.
– Партийна лоялност
– Произход – АБПФК и членове на работ…, пардон, адвокатски колективи
– Силни контакти /връзки/ в управляващите среди

п.с. Новите критерии нямат нищо общо нито с БКП, нито с ДС. Експертиза и опит се придобиват, но осдновните критерии са по рождение.

анонимен
анонимен
17 май 2023 16:05
Гост

Тия клоуни от ДБ, как пък един читав юрист нямат. Недоразумение до недоразумение.

Intuiti personae
Intuiti personae
17 май 2023 15:41
Гост

А за Агенцията по вписванията Кирчовците още откакто дойдоха на власт, искат да я прилапат, за да усвоят едни пари от ЕС. Даже си имат и
свой човек, който да я оглави.

Intuiti personae
Intuiti personae
17 май 2023 15:36
Гост

И кога успя да сътвори толкова законопроекти? По два – три на година. Или някой друг ги е писал, или качеството им е познайте какво. То преди един министър писа проект за конституция….

Стар османлия
Стар османлия
17 май 2023 15:24
Гост

На есен ще има … кат яде кифтетата … ни рива, а …

Гуглена любоff
Гуглена любоff
17 май 2023 15:18
Гост

Като гледам работата отива не към съдебна реформа, ами към връщането на власт на лицето Бойко Методиев Борисов. При това с абсолютно мнозинство.

Натам вървят нещата. След този … дирек.

Мичмана
Мичмана
17 май 2023 14:53
Гост

И този невероятен Просто Киро!

От ЦПЗ - София-град
От ЦПЗ - София-град
17 май 2023 14:50
Гост

САМО ЛЕВСКИ!

От хола
От хола
17 май 2023 14:49
Гост

Това някакъв майтап ли е?

Гуглена
Гуглена
17 май 2023 14:48
Гост

Напред към светлото бъдещо законодателство!

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА!

Законодателен продуцент
Законодателен продуцент
17 май 2023 14:44
Гост

Нямам никакво съмнение, че всичко ще е с качество „КА“. Даже по-добро от онова на Барни Ръбъл.

Гуглена
Гуглена
17 май 2023 14:46
Гост

Бая пъшкане и охкане ще падне. На приглушена червена светлина.

Докато всички не паднем през парапета.

Недежурен умнокрасив жълтопаветник
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
17 май 2023 14:41
Гост

Едно е да викаш на жълтите павета „МУТРИ ВЪН“, друго е да си председател на правната комисия, а трето – да реализираш съдебна реформа!

Недежурен умнокрасив жълтопаветник
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
17 май 2023 14:37
Гост

Сега остава й Цветанов да му прочете публично биографията от парламентарната трибуна.

Да се помни! И да се знае! Стою.

АааааааааааааАаааааааааааа
АааааааааааааАаааааааааааа
17 май 2023 14:32
Гост

На тати …
момчето …

Невероятно кадрово попадение
Невероятно кадрово попадение
17 май 2023 14:30
Гост

На ПРОСТО КИРО.

Балабанов, кинаджия
Балабанов, кинаджия
17 май 2023 14:17
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Стар еничарин
Стар еничарин
17 май 2023 14:10
Гост

Убаво момче, ама борче.

Стар джентълмен
Стар джентълмен
17 май 2023 14:07
Гост

Сега Стою чака да му сервират от кухненския бокс на ГЕРБ.

Майстор-готвач: Баце Бацев – Бацистия.

От залата по борба
От залата по борба
17 май 2023 14:05
Гост

Ма така де! Смело и безотговорно! Като Гешев.

адв. Николайчо Хаджигенчович
адв. Николайчо Хаджигенчович
17 май 2023 14:03
Гост

Наше момче. От барекадата!

Аноним
Аноним
17 май 2023 13:56
Гост

Така са соросоидните марионетки – на два питъка стаж или въобще без такъв управляват.

Както казва проф. Близнашки на лекции:
Както казва проф. Близнашки на лекции:
17 май 2023 13:44
Гост

“Ставайте депутати, там е истинската сила на юриста, в управлението на държавата! Да създавате закони! А не забутани канцеларисти в съдилищата и адвокатските кантори!”

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 13:49
Гост

Гарван гарвану око не вади- т.е. един политик естествено, че ще “апелира“ към заемането на такива постове 0- НА ХРАНИЛКА – от някоя политическа партия… Защото колегите ПРАВИЛНО се дърпат от това да стават политици и депутати- най- голямата мръсотия в човешкото ни общество е точно там, и не всеки приема ЦЕНАТА й- да се потопи в нея до шия, цел извличане на материални облаги за себе си и за семейството си и увеличаване на патримониума си чрез въпросното облагодетелстване…

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 16:56
Гост

Прословутият ви Близнашки ми беше асистент в далечната вече 1997 г. Едвам го изтрайвахме! Още тогава забелязах, че не е добре с акъла. Мислеше си, че държавата му е на плещите

Леля от Америка
Леля от Америка
17 май 2023 13:43
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
А за Б
А за Б
17 май 2023 13:45
Гост

Ще има пържолки. Ще има за момчето. Заслужило то.

Николов
Николов
17 май 2023 13:37
Гост

Поздравления на младия човек! Трябват ни повече такива лица!

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 13:41
Гост

НЕ- В АДВОКАТУРАТА и специално в САК ни трябват ПОЛИТИЧЕСКИ НЕОБВЪРЗАНИ И НЕОБРЕМЕНЕНИ млади нови колеги. Не е добре младши адвокат да е председател на Правната комисия в НС, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ от коя партия е той, в коя партия какъв пост е оглавявал баща му и дали партия или баща му са неговите професионални “ракети- носители“… ПРАВОТО НЕ Е ПОЛИТИКА- научете се най- накрая да правите разлика между двете неща…

Николова
Николова
17 май 2023 13:47
Гост

Николов – ти няма ли да се присъединиш към купона?

Промяната трябва да продължи
Промяната трябва да продължи
17 май 2023 13:36
Гост

Много млад и зелен, но със сигурност по-добра опция от калинките на ГЕРБ и ДПС, които в последните дни се замерят един друг с компромати, от които единствено става ясно, че възприемат съдебната система като феодално владение.

Леля от Америка
Леля от Америка
17 май 2023 13:49
Гост

Калинките от ГЕРБ.

ПА ТАМ!

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 13:33
Гост

Я да видим какво казват юридическите кондики… И такааа-1. “…Той е вписан в Софийската адвокатска колегия от края на 2021 г….“ цитат от настоящата статия. 2.ЗАКОН ЗА АДВОКАТУРАТА изм. и доп. ДВ. бр.17 от 26 Февруари 2021г. Глава втора. ПРИДОБИВАНЕ ПРАВА НА АДВОКАТ Чл. 4 (1) (Доп. – ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Всеки дееспособен български гражданин или гражданин на Европейския съюз, на държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария може да стане адвокат, ако отговаря на следните условия: 3. да има най-малко две години юридически стаж (2) Придобилият юридическа правоспособност, който няма… Покажи целия коментар »

Дежурен каскетно-тиквен трол
Дежурен каскетно-тиквен трол
17 май 2023 13:17
Гост

Браво, колеги, не е известен, но щом е от ПП задължително трябва да го плюем. ПИК в момента мислят актуални опорни точки за Великата каскетно-тиквена война, така че използвайте въображението си – твърде млад, пълничък, не е от ГЕРБ или ДПС, абе все някакъв кусур ще му намерите. Дерзайте!

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 13:24
Гост

Аве, тролче, вземи напиши нещо по въпроса дали все още не е МЛАДШИ АДВОКАТ, щото ако е все още с този статут, за какви “професионални знания и умения“ по въпроси на правото може да става въпрос при този субект… Написах ти ясно, че упражняването на юридическата професия не е като драскотенето на платените ти политически коментари в полза на пп пп, чрез остракизация, сарказъм и т.н. Изисква се доста повече от владеене на 1-2 чужди езика и владеене на правописните норми на българския език…

Недежурен умнокрасив жълтопаветник
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
17 май 2023 14:35
Гост

Стою си е капацитет! Откъдето й да го погледнеш.

Спиридон, фотограф
Спиридон, фотограф
17 май 2023 13:15
Гост

Като гледам така, много ще папка и много ще слушка момчето! Много.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 13:05
Гост

Mдаа- крушката си имала и опашка….“…Стоев е депутат в последните 3 парламента от ПП от листата в Пловдив-област. Самият той е роден в Пловдив през 1992 г. Вписан е като адвокат през 2021 г. в Софийската адвокатска колегия. Семейната му история е интересна – той е син на Теодор Стоев – също адвокат с дългогодишна практика и част от адвокатско дружество „Стоев, Стоев и партньори“. Управляващ съдружник е бащата, а до октомври 2022 г. в екипа на дружеството е бившият министър на правосъдието от НДСВ Антон Станков. По време на управлението на НДСВ Теодор Стоев е начело на Надзорния съвет… Покажи целия коментар »

Мамин Дебелянчо
Мамин Дебелянчо
17 май 2023 13:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 13:01
Гост

https://bar-register.bg/firms/2000032310
СЪДРУЖНИЦИ Съдружник Теодор Стоев Стоев (1000098190)
Съдружник Стою Теодоров Стоев (1200762710)
Eee- така и баба ви го може- тате- адвокат, създал кантората през 2012г., а синчето хем при тате, хем му се трупа и адвокатска практика…Баба ви навремето започна абсолютно сама, без ничи протекции зад гърба си, без “ракета -носител“ като политическа партия, мама, тате, братовчеди, съпруг или друг роднина, но… не мога да изисквам това от всеки друг колега, естествено…

Фредо
Фредо
17 май 2023 12:58
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
17 май 2023 12:54
Гост

comment image

Борис Велчев и Чайка
Борис Велчев и Чайка
17 май 2023 12:56
Гост

„Руският генерален прокурор забрави, че е в България
„Извинявам се, помислих, че говоря пред руска аудитория“, поправи се Юрий Чайка след триминутно слово на руски, което остана без превод …
„Даваме си сметка, че България и Русия имат сходни проблеми в противодействието на организираната престъпност и руският опит в това отношение е значителен и достоен за уважение“, добави Велчев, след което двамата подписаха и споразумението.“
https://www.dnevnik.bg/print/arhiv_za_grada/2008/10/09/561876_ruskiiat_generalen_

Гарга
Гарга
17 май 2023 13:18
Гост

Темата не е Чайка, а Ежко Нежно на промяната.

Мамин Делянчо
Мамин Делянчо
17 май 2023 12:53
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Доктор
Доктор
17 май 2023 13:55
Гост

Това би било канибализъм !

Стар кибик
Стар кибик
17 май 2023 12:51
Гост

На Гешев му треперят шортичките!

16-ти април
16-ти април
17 май 2023 12:47
Гост

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ПП, ГЕРБ, ДБ, СДС – и всички поетапно изчезнали от политиката и влезли при бай Ставри в Централния….

Татин Стою
Татин Стою
17 май 2023 12:42
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Всеобхватен преглед
Всеобхватен преглед
17 май 2023 12:37
Гост

Нека да видим какъв опит са имали нашите президенти и министри след 1989-та година! Малко по-отдалече да тръгнем! Много критикуват Тодор Живков, но преди да стане глава на Българската държава, той е минал през 12 длъжности! Много се е търкалял, изпекъл се е в практиката! Имал е много голям управленски, ръководен опит! За разлика от сегашните! Любен Беров-министър-председател, беше редови преподавател по стопанска история в УНСС, редови, никаква ръководна длъжност и веднага става премиер! Иван Костов – беше много малко депутат и е бил редови икономист, никакъв управленски опит и веднага премиер! Димитър Попов-редови съдия беше, много малко време беше… Покажи целия коментар »

Аз да си питам!
Аз да си питам!
17 май 2023 12:44
Гост

Требе ли да ръкопляскаме на Стою?

Любител
Любител
17 май 2023 12:28
Гост

Честито на Бузанчо, и браво на тейко му. Егати специалиста, егати чудото, чакат ни чудеса в развитието на правото. И не е вярно, че ти трябва вуйчо владика. В случая и тате е свършил работа. Или мамката, като в случая на Миндил. Е, там и зетя е помогнал.

Жана
Жана
17 май 2023 11:57
Гост

Току-що установих, че съобщението за поисканото от прокурори от Прокурорската колегия предсрочно освобождаване на Иван Гешев, е премахнато от сайта на ВСС. Може ли това да означава, че предложението е оттеглено от вносителите?

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:59
Гост

Във войната на мафиотските кланове в съдебната ни система всичко е възможно.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 12:05
Гост

Хм- снощи в предаването “Референдум“, излъчено по БНТ, точно за такава възможност загатна и Антон Станков, който беше един от поканените гости в предаването…Обичайно не гледам политически плюнки по тв, но специално това издание на предаването ме изненада много приятно с професионалните изказвания на голяма част от гостите.

Guy Fawkes
Guy Fawkes
17 май 2023 12:42
Гост

Антон Станков трябва да прояви приличие и да се скрие, не че е глупав или неподготвено , но когато си бил съдия-масон, политик-масон, министър-масон, а сега си адвокат, чийто младши адвокат с две години стаж и НБУ е избран да ръководи правното комисия на Народното събрание, като най-подговтен за целта, смятам, че трябва да си замълчиш и да не дразниш разчитащите само на знанията и труда си юристи, с поредната си далавера.

Джанго
Джанго
17 май 2023 14:11
Гост

Там си е съобщението, просто е от 12 май и са се натрупали по-нови и не се вижда на заглавната страница, където са само 10 новини, а трябва да влезеш в секация „Пресцентър“.
https://vss.justice.bg/page/view/109503

Без дъно
Без дъно
17 май 2023 11:57
Гост

Стою е ранния Делян Пеевски – същата осанка, същата мисъл, същите роднински връзки и „опит“. ПП се изплюха в лицето на юридическата общност.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 12:00
Гост

Единственото общо са килограмите. По отношение на корупцията отношението на двамата е обратнопропорционално.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 12:35
Гост

Дайте му време, все още е лаик в схемите, ще се отрака и тогава пак ще говорим

Дежурен каскетно-тиквен трол
Дежурен каскетно-тиквен трол
17 май 2023 11:49
Гост

Колеги, не го познавам момчето, но щом е от ПП задължително трябва да го плюем. ПИК в момента мислят актуални опорни точки за Великата каскетно-тиквена война, така че използвайте въображението си – твърде млад, пълничък, не е от ГЕРБ или ДПС, абе все някакъв кусур ще му намерите. Дерзайте!

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 12:01
Гост

“…но щом е от ПП задължително трябва да го плюем. …“ Пълни глупости- платените политически тролове на пп пп така и не разбрахте, че МАСОВО упражняващите която и да е юридическа професия, сме АПОЛИТИЧНИ и че тук става въпрос за специфика, която не е характерна за упражняването на ЗАНАЯТА “политика“…. Имам въпрос- в кой български ВУЗ има специалност “политика“- не “политология“ и от кога се изисква магистърска степен за овладяването на политическите науки, за да заеме едно ФЛ депутатското място в НС, а… В правото нещата са други- нямаш завършена специалност “право“ от юф на ВУЗ= невъзможност за законно упражняване… Покажи целия коментар »

Недежурен умнокрасив жълтопаветник
Недежурен умнокрасив жълтопаветник
17 май 2023 12:47
Гост

Поръчали сме кошници с цветя да бъдат оставени пред правната комисия по случай случая.

:))
:))
17 май 2023 11:36
Гост

Много са му слаби конституционноправните познания! Слушах го! Ама така е ,след като БлизАшки ти е чел лекции по КП, пардон- селяния и злословене, тъй ще е:)))

Дааааа
Дааааа
17 май 2023 13:24
Гост

Този не може да стъпи и на малкия пръст на проф. Близнашки!

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 11:34
Гост

Като чета на какви законопроекти е съавтор- еее, изкарахте го вундеркинд, надминаващ признатият енциклопедист и ерудит проф. Живко Сталев/ лека му пръст/…По-добре да пишете, че е съавтор в тези законопроекти, но чак след произнасянето на КС относно това дали са конституционосъобразни или не…

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:33
Гост

Леле, когато ме приемат в СУ, този е бил на годинка.

Погледнете се
Погледнете се
17 май 2023 11:32
Гост

А тоя от ГЕРБ Георг Георгиев, дето на 22 г стана заместник-министър на външните работи, за него нещо лошо, а??

Бай Ганьо
Бай Ганьо
17 май 2023 11:22
Гост

Мамин убавец – да си ял много кюфтета, не означава че имаш много знания. На 30 г. закони ще пише – дали една искова молба знае да напише? Преди 3000 г. в Спарта законодателите са били задължително над 70 г. – дори да приемем това за ненужно, как шеф на правната комисия да е сладко розовобузо момче на 30 г. ? Айде стига, тук някой от форума ще се справи по-добре

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:30
Гост

Такъв е Мамин Дебелянчо – на 20 и малко години стана зам.-министър, а след това най-честния и некорумпиран бизнесмен в новата ни история. След войната на каскетите срещу тиквите последното може да се промени.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:34
Гост

Е да-прав си…но защо след като се направи грешката с Мамин Дебелянчо я повтаряме с Татин Бузанчо.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
17 май 2023 11:59
Гост

Toва казвам – че все са едни мамини и таткови, без значение дали са във или извън опозицията: Сергейчо, без ден трудов стаж премиер, също с бандита от Банкя, мошеника от Мадрид и тъпото от Канада – та и кака Лена Мустака, Мамин Дебелян, и т.н.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 12:23
Гост

Янаки Стоилов и той на 22-23г. депутат стана, че и Конституция писа, ама нали той си е от червените, а там постовете вървят по наследство. ПП вървят смело по техните стъпки дежа вю , прераждането на прогресивното ляво по европейски образец може би ?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 12:38
Гост

Поправка: 32-33 г.

Мария Стоянова
Мария Стоянова
17 май 2023 11:19
Гост

Едно време имаше само един Юридически факултет – Юридическият факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. И, ние, които сме го завършили, сме горди, защото беше най-добрият! Завършила съм го през 1987 г. След 89-та година се нароиха безброй такива факултети, а специално този в НБУ, като цяло в частните университети-вкл. Варна, Бургас, нищо не струват. Искам да откроя моя преподавател по криминалистика, проф. Цеко Цеков, или както му викаме ние, студенти – феноменът Цеко! Та, момчето е кадър на НБУ, нищо лошо, но познавам почти всички преподаватели там и смея да твърдя, че нещата не са розови.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:42
Гост

До 1989 г обучението по право е достъпно за хардкор номенклатура, за най-верните от най-верните към режима. С изпит влизат под 20 процента, останалите с разни привилегии: -като деца на активни борци -деца на членове и кандидат членове на ЦК на БКП, и ръководни кадри на Партията от окръзите -чрез РАБФК. -По точката за развитието на регионите. Всеки окръг пращаше без изпит 1 или 2-ма да учат право, с обещанието да се върнат на село. Което обикновено не се случваше. И това беше възможност за дечицата на номенклатурата от окръзите. От випуск с около 20 първоначално обявени места за изпит,… Покажи целия коментар »

Мария Стоянова
Мария Стоянова
17 май 2023 11:48
Гост

Какви са тези ваши измислици? Местата в Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, преди 89-та година, бяха 250 редовно обучение (125 мъже и 125 жени) и 20 места за задочно обучение (10 мъже и 10 жени). Влизаше се с конкурсни изпити по История на България и Литература. Трябваше над 5.95 да имаш и на двата кандидатски изпита, за да влезнеш. Тъй като за 250 места се борихме около 12 хиляди човека. Вярно, учехме т.н. задължителни идеологически дисциплини- в 1 курс учехме История на БКП и КПСС, втори курс – Диалектически и исторически материализъм, ТРети курс – Политическа икономия и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 12:09
Гост

Цеко Цеков преподаваше КРИМИНАЛИСТИКА! Беше много ерудиран преподавател, много знаещ и винаги усмихнат! За разлика от Павлина Станчева /партийната секретарка/, която преподаваше КРИМИНАЛИСТИКА на другия поток. Тя беше истерична! Също много знаеше по предмета, но имаше ужасно отношение към студентите. Тя е била бивша следователка, през 50-те години е разследвала едни от най-тежките престъпления, като масовото убийство в Плевен. На изпит замерваше с книжките, хвърляше ги през прозореца, с тебешири замерваше. Даже имахме изпит при нея, и си спомням излиза проф. Яновски от кабинета, той ни беше по ГРАЖДАНСКИ ПРОЦЕС, и ние пред кабинета на Станчева, вика професора изпит ли… Покажи целия коментар »

Guy Fawkes
Guy Fawkes
17 май 2023 12:52
Гост

„Анонимен“, моля, останенте си анонимен и не пишете глупости и откровени лъжи но форумите. Написаното от Мария Стоянова е вярно, така беше и няколко години по-късно , когато съм завършил аз. Много недостатъци може да има СУ, но това е първото висше учебно заведение , за което се сеща човек, когато чуе думата университет и единственото , което се разбира , когато прочетете „Университета“. Затова ви предлагам да чешете комплексите си другаде и на друга тема. Тогава политическите дисциплини ми се струваха пълна загуба на време и усилия, но сега намирам приложение на наученото , защото всички днешни политици, инфлуенсъри,… Покажи целия коментар »

от ЦИЕ
от ЦИЕ
17 май 2023 13:01
Гост

Затова префасонираното бивше АОНСУ у Горна баня повече важи от ЮФ на СУ, нали ?

Понеже е Алма матер на Татин Стою. От ПП.

Продължаваме подмяната!

КАРАЙ НАПРАВО!
КАРАЙ НАПРАВО!
17 май 2023 12:57
Гост

В бившото АОНСУ, сега НБУ – нещата са си направо зелени! Като зелените гущери на чичко Паричко Сорос.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:18
Гост

Диплома от НВУ и година и половина стаж, което говори за напълно необременен човек е добро начало. Досега като разчитахме на професори от СУ и други опитни юристи, обучени през времето на комунизма, се вижда какво постигнахме. Не е лоше да се пробва нещо различно. Успех на колегата. Да не се подвежда по закостенели правни теории и да не губи житейската логика при изготвянето на законите.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 11:22
Гост

“…което говори за напълно необременен човек…’ Mдааа- необременен със знания, професионален и житейски опит…Лично Вие дори за един малко по-сложен развод бихте ли гласували доверие на напр, адвокат с посочените от Вас “професионални“ характеристики, особено ако става въпрос за недвижимо имущество, придобито по време на брака, СИО и липса на брачен договор, м…

Оливия
Оливия
17 май 2023 11:35
Гост

ще ме прощавате, ама той милият още я УЧИ тая житейска логика, и то пак на гърба на хората и за тяхна сметка! Та човек от неговото поколение, без да е имал сериозни изпитания в живота си, под крилото на тате, каква житейска логика има според вас?! Явно съвсем им липсват вече кадри на тия…скоро ще липсват и от Народното събрание.

Скоро ще липсват и в Народното събрание
Скоро ще липсват и в Народното събрание
17 май 2023 13:28
Гост

ДАЙ БОЖЕ!

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:41
Гост

Обучените по времето на комунизма професори-юристи написаха дебелите книги по право,от които продължаваме всички да се учим.

LSSAH
LSSAH
17 май 2023 11:17
Гост

Не спирам де се чудя защо се бъхтих 5 години в СУ. Подведен от имагинерната надежда, че все пак СУ е име. Че то по върховете в съдебната и законодателна власт са все кадри на Симеоновската Магнаурска школа и други велики кадри от НБУ, Югозападналия и прочее. Като цяло вече ми е писнало и не ми пука, но някой път щом видя поредния такъв успешен кадър ми се вдига кръвното.

Владо
Владо
17 май 2023 11:21
Гост

Човек, аз 5 години стресове преживях в ЮФ на СУ, с тия изпити, държавни, а мои приятели в УНСС и НБУ завършиха ей-така, с ходене на лекции им писаха 6-ците. А нас ни напикаха от учене и късане. Резултатът: и те завършиха, и ние завършихме, с разликата – те с хубави дипломи, ние с лоши. Те се реализираха, и ние се реализирахме. Този от НБУ даже спечели конкурс за следовател.

Ами
Ами
17 май 2023 11:24
Гост

Идеята на реформата беше да трудоустроят следователите в съда и прокуратурата, да вземат рушвети, да въртят интриги, да рекетират хората.Абе все неща дето ги умеят. Сега сърбайте попарата на следствената съдебна система на милата ни родина, че да ни оправят такива недоносени.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 11:10
Гост

До “Проскубаната тиква 17 май 2023 11:01“ Лена бориславова и корнелия нинова са ПОЗОР са ПОЗОР за юф на СУ. Няма как един български правоспособен юрист да притежава ленините “знания“ и да състави едно сложно изречение, в което има три противоречащи си една на друга тези, въплътени в три прости изречения. Юридическият манталитет, на който ни учат в юф, не допуска такава перверзия, защото се подчинява на юридическата логика, а не на политическата “логика“. Според политическата “логика“ с едно сложно изречение може да се изкажат три отделни противоречащи си тези, с цел отнемане предимството на политическият опонент да ги изкаже…

СТРАШНО Е ПРОСТО!
СТРАШНО Е ПРОСТО!
17 май 2023 11:07
Гост

С какво самочувствие застава на този пост, се питам? Очевидна е диспропорцията не само физически, което говори за липса на други качества или наличието на обратните- като лакомия например.Очевадна е и рязката тъпотия поради формираните у субекта крайни изводи, че притежава КАЧЕСТВАТА за поста. А това дали младите са непорочни, ще го оставя без коментар. Липса на образование, слабо възпитание, дрога, алкохол, лесни пари, увъртане около всякакви измами, доброволно избрана безработица, „учи мама да не работиш“ в разни измислени факултетчета и специалности- това не е приоритет на 60+

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:07
Гост

Само в България може да се случи такова нещо! Може ли от нулата да отидеш на върха?! Какъв законодателен и правоприлагащ опит има това момче, че да отговаря за най-важният юридически орган в държавата?! Това е все едно юрист на 30 г. да стане председател на ВКС.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:10
Гост

По принцип е така. Но на каквото се нагледахме по времето на ГЕРБ и ДПС, това момче е направо слънце.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:05
Гост

Неокомунистите от ПП-ДБ са се запътили да добиват дървесина в Габон… До тук беше мантрата им против корупцията. Малко са вече хората, които помнят, но пък си има Уики: „Разгласен е доклад на Димитър Луджев по случая. При започналата проверка се оказва, че са изчезнали документи по нея от архив на Министерски съвет, за който отговаря старши съветничката Меглена Кунева-Пръмова. При правителството на проф. Любен Беров е създадена комисия в състав от началника на правния отдел на Министерски съвет Андрей Делчев и Меглена Кунева-Пръмова от отдела (вече главен съветник) и политика Гиньо Ганев. При посещението им в Габон те се… Покажи целия коментар »

Объркан трол на ОПГ „Каскет и тиква“
Объркан трол на ОПГ „Каскет и тиква“
17 май 2023 11:08
Гост

Ужас, положението е трагично! Какви глупости трябва да пишем след като от ПИК втори ден вече мълчат и не пускат актуални опорни точки да знаем Тиквата ли да подкрепим или Каскета в новоизбухналата война помежду им

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:01
Гост

Нищо против момчето, ама го съветвам да поотслабне, ако не иска след някоя година да го покоси някой инфаркт, недай си Боже. Или проблеми със ставите.. Външният вид също е от значение! Той е показател за вътрешната красота на човека. Дебел човек – болен отвътре.

Дебелян Пеевски
Дебелян Пеевски
17 май 2023 11:03
Гост

Момчето веднъж отслабна след като го биха в Дубай, сега може още повече да отслабне, ако Гешев реши да отмъщава за предателството на ДПС.

Guy Fawkes
Guy Fawkes
17 май 2023 13:01
Гост

Килограмите са напълно ирелевантни на способността да вършиш работата, за която си избран, едва ли какъвто сте смел, умен и вероятно с подходящ BMI, бихте дали същия съвет на Чърчил. Важното е, че е недопустимо председател на правната комисия в Парламента да е човек , завършил второкласен юридически факултет, със статут и опит на младши съдружник в кантората на баща си и Антон Станков – масони и политически небезизвестни адвокати и най-вече с три години опит, неясно какъв. Изобщо, що за човек ще се прецени като подготвен за тази работа, а и за депутат изобщо с толкова нищожен юридически опит.… Покажи целия коментар »

Успех все пак
Успех все пак
17 май 2023 10:58
Гост

По-добре млад и неопитен, отколкото обигран сламен човек на мафията, на каквито се нагледахме последните години.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:04
Гост

Не е така- голяма заблуда е, че неопитен, пък макар и млад може да управлява. Голямата отговорност върви с житейски и професионален опит, другото са експерименти, които винаги завършват зле.

re:
re:
17 май 2023 11:05
Гост

И бостанско плашило става, само да не е Шиши, нали?

Жана
Жана
17 май 2023 10:52
Гост

Възприемам този избор като обида на юридическата общност в страната. Презумира се, че председателят на правна комисия в НС трябва да бъде юрист с дългогодишен стаж и доказани през годините юридически знания при това в съдебна зала или с научни трудове в областта на правните науки. Това момче не само, че няма достатъчно юридически опит, но имам обосновани предположения, че няма и достатъчно правни знания. Мисля, че е редно Стою Стоев да бъде изпитан публично като отговори на въпроси, свързани с основни институти в правото – знания, които трябва да има всеки петокурсник. Нужно е да се убедим от първо… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 10:58
Гост

Да направят Лена негов съветник, защото досега трябва да се е понаучила да пише консититуционосъобразни закони след поредицата гафове последните 2 години.

Проскубаната тиква
Проскубаната тиква
17 май 2023 11:01
Гост

Никаква Лена! Само Барни Ръбъл! Той е всепризнат експерт в областта и автор на монографиите „Основи на бялото хакерство в правото“, „Как да напишем нова конституция за 7 дни“ и „Как да оцветяваме книжки, когато шефа забрани постовете във Фейсбук“!

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:59
Гост

….и в допълнение трябва да се подложи и на физически тест за покриване на нормативи в бягане на 100м., лицеви опори поне 50, коремни преси и скок на дължжина.

100 метра спринт
100 метра спринт
17 май 2023 11:09
Гост

4Х100 без салатка.

Научен труд
Научен труд
17 май 2023 11:06
Гост

А благодаря!

Правото не е точна наука.

Цецко Цачев
Цецко Цачев
17 май 2023 10:50
Гост

Ша ма прощавате колеги, ама младостта не е порок!

Каузата „ПП“ е порочна!

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:55
Гост

От гледна точка на каскетно-тиквената мафия, ПП е едно от най-порочните неща на света

Гуглена
Гуглена
17 май 2023 10:49
Гост

ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА – ДО ПОБЕДАТА!

Обикновен герберастки трол
Обикновен герберастки трол
17 май 2023 10:51
Гост

Чия победа – на Тиквата или на Каскета – че при тази война между тях се обърках и не знам кой да подкрепя, а и в ПИК не дават актуални опорни точки…

Не е така
Не е така
17 май 2023 10:48
Гост

В ЮФ на СУ почти всички изпити са устни, докато департамента по право в НБУ почти по всички учебни дисциплини ги освобождават с курсова работа (препишат от интернет и айде). Примерно в СУ по трудово и осигурително право също можеш да се освободиш от изпит, ама ти трябва минимум 5.50 на контролните, а в НБУ с една курсова работа и чао

Михаил
Михаил
17 май 2023 10:44
Гост

Пожелавам успех на колегата! Нека да се абстрахира от всичко плюещи, които са жалки падения и да приеме че е най-добрият, щом е избран за председател на Правната комисия, значи е най-добрият! Поздравления и попътен вятър!

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:57
Гост

Айде не го помпай допълнително, че и без това достатъчно се е надул- и в буквален и в преносен смисъл.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 10:41
Гост

Еднинственото, което искам от тоя Стою е да ми даде да му щипна румените бузки.

Проскубания тикво-трол
Проскубания тикво-трол
17 май 2023 10:44
Гост

Барни беше по-сладък за щипане по бузките като оцветяваше книжки след като началникът-тиква му забрани постовете във Фейсбук

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:37
Гост

Добре де, защо преди 89г., пък и след това известно време имаше юристи от академичната област и магистрати с невероятен и безспорен авторитет. Защо последните 20-30г. не създадоха нищо добро в тази област?

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:47
Гост

Защото се положиха много усилия по идеологически и политически причини да се унищожат и омаловажат наистина стойностни и качествени хора от онова време. С всичките му кусури и идиотщини онзи строй произвеждаше, наред с глупаците и големи писатели, поети, артисти, музиканти, научни хора и обикновени работливи семейства.

ГЕРБ - йористи
ГЕРБ - йористи
17 май 2023 10:35
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:35
Гост

Няма значение къде си завършил, важното е какво ти е останало в главата. 1/2 от преподавателите в ЮФ на СУ преподават и в НБУ. Примерно Близнашки преподава конституционно в НБУ, Матеева Търговско право в НБУ, Русчев вещно право в НБУ. Не виждам разлика

30-год. адвокат
30-год. адвокат
17 май 2023 10:45
Гост

Мда, като изключим програмата на двата университета, конкурентната среда, асистентите, изпитите, литературата, има пълно съответствие. Все право.

Не е така
Не е така
17 май 2023 10:54
Гост

След като Близнашки е там, ясно е колко учат:)), между другото вече не го ли пенсионираха? Докога ще държат такива преподаватели в кавички, които рушат юридическото образование?

30-год. адвокат
30-год. адвокат
17 май 2023 10:34
Гост

Начи, аз съм 30 г. адвокат, САК, с изкл. сериозен опит за годините си и няколко допълнителни чуждестранни специализации след СУ. Нямам грам самочувствие да застана начело на правната комисия, щото там трябва да стоят печени и калени юристи от практиката/ научните среди. Ако видя някой 30 г. колега, в чийто качества и ерудираност лично съм се убедила, пак ще мисля, че не е за там, щото на 30 просто няма как да си развил необходимите умения и техники за нормотворческа дейност. Няма лошо да се дава път на младите, ама хайде да не председателстват баш правната комисия.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 11:33
Гост

Няма лошо и младите да председателстват правната комисия, стига да са имали истински опит, образование и качества. Този господин е мамино адвокатче, завършило НБУ, което не е видяло нищо… Предишният председател поне имаше няколко години опит като нотариус в Дряново.

Phahahahah
Phahahahah
17 май 2023 10:32
Гост

Завистниците коментират. Пукнете се от яд, бе! Момчето е пу лична личност, депутат, сега и позиция. С 12 хиляди лева заплата и 30 хиляди лева премия на всяко тримесичие, а вие си стойте в задръстените кантори и частни кабинети за 1000 лв. Пхахахахаахх! Завистнииициии!

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
17 май 2023 10:51
Гост

Смешник, хайде стига с претенциите за завист, съпругът ми получава като нетна заплата ПОВЕЧЕ от фиксираните от теб цифри, така, че- не завистта тук е водеща, а съвсем други неща..,Харесва ми съдържанието на коментар “30-год. адвокат
17 май 2023 10:34“- то е мнго адекватно за случая..

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:31
Гост

Голям юрист е! От НБУ! Вижда се че кадровата банка на ПП е много сериозна. Дряновският щемпелмайстор не стана депутат, инак щеше да е той. Евала!

Мастит капацитет
Мастит капацитет
17 май 2023 10:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания тикво-трол
Проскубания тикво-трол
17 май 2023 10:46
Гост

Никой от ПП не може да пише нова конституция за 7 дни, камо ли да оцветява книжки като Барни Ръбъл! Изобщо калинките на ГЕРБ са най-компетентните калинки!

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:30
Гост

Завършил е НБУ. Доста по-добро е юридическото образование там от ЮФ на СУ. Със сърце на ръка го казвам. Макар че съм завършил
ЮФ на СУ, славата му мина преди 20 години. Комплексирани преподаватели, остаряла материална база, отсъстващи асистенти и лектори и така. В НБУ не е така.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:33
Гост

Хубав сутрешен виц. департамент право с леля катя на НБУ по добър от ЮФ на СУ. Хахаха

Мамин Крумчо
Мамин Крумчо
17 май 2023 10:29
Гост

Татин Стою.

re:
re:
17 май 2023 10:30
Гост

Ха ха ха ха ха ха ……

От кухненския бокс
От кухненския бокс
17 май 2023 10:28
Гост

Ясно!

Ще има тежка конституционна реформа с либерални мезета.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:28
Гост

Браво. Трябва да се дава път на младите. Тепърва момчето ще трупа опит и знания. То така се почва.

Бузанчо
Бузанчо
17 май 2023 10:32
Гост

Глупости пишете. Татин Стою да си трупа опит в кантората на баща си, а не в Правна комисия на гърба на всички нас. Айде аман от плужеци, представяни ни като специалисти.

Позор
Позор
17 май 2023 10:24
Гост

30-годишния Стою с опит в три парламента (с по няма и три месеца всеки!) и с няма и няколко месеца стаж като адвокат (в кантората на баща си!!!) ще променял Конституцията и законите… Дъно няма тази наша дупка.

От залата по борба
От залата по борба
17 май 2023 10:23
Гост

ТУШ

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:22
Гост

Бузанчо Стою. Невероятен юрист. Голям опит и експертиза. От добрите сили:)))) ССБ нема ли нещо да кажат??

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:21
Гост

Правният капацитет на ПП е вселенски (и умственият също). От дряновския нотариус до… това.

ГЕРБ - йористи
ГЕРБ - йористи
17 май 2023 10:31
Гост

Абе не е като Барни Ръбъл да пише нова конституция за 7 дни

За протокола
За протокола
17 май 2023 10:18
Гост

Нямам никакво съмнение, че в 50-то ОНС председателят на правната комисия ще бъде още по-тежък от Стою.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 10:14
Гост

Знам, че не бива, ама тоз ми прилича малко на европейския вариант на Ким Чен Ун

re:
re:
17 май 2023 10:20
Гост

Ким Чен Ун е на светлинни години пред този и чичо Джо – птици скапана!

re:
re:
17 май 2023 10:24
Гост

Птицо проклета!

...
...
17 май 2023 10:32
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:13
Гост

Е какво сега- означава ли това , че ГЕРБ са джентълмени? А иначе за това момче може да се напишат много подигравателни постове, но е факт, че свестните и опитни юристи не желаят да се занимават с политика, вкл. и на страната на умно-красивите. Видя се, че техните специалисти-юристи Йорданова , Славов и др. са слаба ракия, в ПП пък е още по-отчайващо положението откъм качествена юридическа мисъл. Откакто и Барни и Цецка от ГЕРБ се изтеглиха и там го закъсаха. Така че ситуацията е като във вица- „нема хора“.

СМЕХ!
СМЕХ!
17 май 2023 10:11
Гост

В парламентарната зала. Смех!

За протокола
За протокола
17 май 2023 10:08
Гост

Стою шъ изпраи „законодателната идеология“.

По корем.

Ваня Илиева Кятина
Ваня Илиева Кятина
17 май 2023 10:08
Гост

Ще бъда ли забранено човекоядството в България, което при нас е масово ?

САЛАМБО
САЛАМБО
17 май 2023 10:14
Гост

Антропофагията не е изрично забранена от закона – ЗНАЧИ Е ПОЗВОЛЕНА!

Въпросът е #КОЙ ще бъде пръв?

Шиши
Шиши
17 май 2023 10:06
Гост

Стою имал опит в три народни събрания, което му давало самочувствието, че е готов реформатор. И подкара с баданарката.
С нормални законопроекти няма как да се реши проблема със съдебната реформа, кай.
Тя дори вече не е достатъчна – трябва дълбока конституционна оран.
Дори това не е достатъчно – задължително трябва правителство на малцинството, подкрепено от мнозинството.
На мен това момче ми прилича на ранния Делян Пеевски – същата осанка, същата мисъл, същите роднински връзки и опит

RRR
RRR
17 май 2023 10:04
Гост

Тежък смях! Ето това е нивото на ПП-ДБ !

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 10:03
Гост

Нека плюенето по пухкавия млад колега започне сега!

САМО ЛЕВСКИ!
САМО ЛЕВСКИ!
17 май 2023 10:00
Гост

Да живее бившето АОНСУ! Днес „университета“ на Сорос в България!

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 10:17
Гост

Там учат ли право ? Мислех, че са само някакви артистични специалности и тук-там вездесъщия маркетинг и комуникации.

НБУ
НБУ
17 май 2023 9:59
Гост

Честито на възпитаниците на АОНСУ!

След Николайчо Хаджигенчович – заслужена награда!

Съдия
Съдия
17 май 2023 9:56
Гост

Трябваше от телефонния указател на случаен принцип някой.Шансовете бяха по- големи.

Чулев
Чулев
17 май 2023 9:55
Гост

Не са глупави, ясно е на всички в ПП-ДБ, че тоя парламент е за още няколко месеца.

Чулева
Чулева
17 май 2023 10:01
Гост

А те въобще имат ли по-добър йорист от Стою?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 10:04
Гост

Бориславова естествено

Ааа@ааааааааа
Ааа@ааааааааа
17 май 2023 10:21
Гост

Гуглена

Бени
Бени
17 май 2023 9:55
Гост

Дано се справи момчето. Дали ще го слушат другите обаче е спорно.

Бенито Мусо
Бенито Мусо
17 май 2023 10:02
Гост

Има си хас да не се справи?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 10:05
Гост

Мама помага, ако трябва, щом на Кико баща му водеше преговорите за газа, значи от ПП имат пълната подкрепа на смейните си клетки.

Теменужков
Теменужков
17 май 2023 9:49
Гост

Защото, като дойдоха лидерите, които са завършили Харвърд и българина не немари причина и на тях да се подиграе, че завършили били в Харвърд. Демек и това вече е под нивото на българина. Друго си е псевдо университетите в страната да завършиш. И да незнаеш английски. Та и някой адвокат от Уолстрийт да бяха довели пак щеше да има недоволни.

За протокола
За протокола
17 май 2023 10:04
Гост

Стою пък за това знае езика на правото – латински.

Власинска
Власинска
17 май 2023 9:48
Гост

Абе и тия пускат едни хора да застават начело…майка плаче.

Чулев
Чулев
17 май 2023 9:48
Гост

Нямам какво да кажа. Добре е да се дава път на млади, но лошото е, че те малко или много нямат понятие какво се случва. Уви това се прави за да се харесат на избирателите си – соеви комсомолци. Които също, като тези младежи са учили в чужбина, знаят по един или дори два чужди езика, изкарват много добри заплати, но те нямат идея какво се случва в България извън техния си розов и финансов балон. Те не стъпват в Люлин или Дружба, във Видин, Кюстендил, Тополовград или Сливен. Как тогава имаш претенции, че ще подобриш страната, като ти нямаш… Покажи целия коментар »

Живков
Живков
17 май 2023 9:54
Гост

Да де, аз така следих (в минало време, защото ми се повдигаше от напъните за разсъждение и „идеите“, които даваше) една Цветана Бонева във Фейсбук и Инстаграм. Умно, красиво момиче, образовано, чете много, знае език. Работи и изкарва пари, гаджето и също и ни занимаваше с това по цял ден какво яде и къде са седнали на хапване в София. Места, които са доста скъпи. Няма проблем, те работят честен труд и изкарват. Угаждат си. Класическа избирателка на ПП-ДБ. Когато стана проблем с баба и се вдиган вой до небето, че линейката не дошла 1 час, а видите ли „тя… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 10:10
Гост

Е, какво друго очаквате от инфантилни инфлуенсъри, които си мислят, че животът е снимки на Сейшелите и най-важното за тях е лично те да се чувстват добре, а при най-малките спънки оревават света, че другите са им виновни – простите байганьовци ги тикат в котела на общата мизерия.

Овластени
Овластени
17 май 2023 9:45
Гост

Истината е, че едва ли ще направи нещо смислено това момче. Поне в CVто му ще седи, че е бил в управлението на държавата. Ако някой ден реши да замине зад граница.

Мавродиев
Мавродиев
17 май 2023 9:43
Гост

Не става само с младост.

Анонимен
Анонимен
17 май 2023 9:38
Гост

Нямам нищо против момчето, но ако това е авторитета на ПП–ДБ за реформатор на прокуратурата, сега да работиш в кантората на баща си, не един го прави, но къде си се доказал, че си експерт?!?! Тези хора са с големи претенции, че само те могат, а това, което ни предлагат – без коментар!

Беноа
Беноа
17 май 2023 9:44
Гост

Предложете кой е достоен тогава? Може достойните да не искат да се занимават.

Игнагов
Игнагов
17 май 2023 9:46
Гост

Това е лошото – ГРОБ не ги коментирам, там всичко се прави с цел далавера, да се пази столчето в община/министерство, да се краде, да се пази лидера Бойко. Но лошото е, че уж алтернативата им ПП-ДБ предлагат от нелепо по-нелепо решение. Тоест там пък лъха на неоптнисот, че чак мирише.

Реформа да видиш
Реформа да видиш
17 май 2023 9:47
Гост

Това,което ни предлагат е срам и обида за всички юристи а и за обществото като цяло.
След този избор трябва бързо да се въведе индивидуалната конституционна жалба.
Уплашен съм какви закони ни очакват…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 май 2023 10:13
Гост

Вкусни, като на мама гозбите.