Мъж, убил съпругата си по особено жесток начин на спирка и пред очите на свидетели, получи 30 години затвор. Пловдивският апелативен съд потвърди днес присъдата, наложена на 45-годишния Георги Генов от окръжния съд в Пазарджик.

Трагедията се разиграла на 1 септември 2017 г. в Пещера. Генов причакал съпругата си Катя на автобусна спира в града. Двамата се скарали, в резултат на което Генов започнал да ѝ нанася многобройни удари по цялото тяло. Съборил я на земята и легнал върху нея, за да не мърда. Продължил да я удря. Жената престанала да се движи. Тогава Генов се качил в автомобила си и потеглил. Свидетели на трагедията са станали няколко мъже и жени, но никой от тях не се намесил. Пристигналият на място екип на „Спешна помощ“ констатирал смъртта на Катя.

По време на разследването било установено, че между двамата често избухвали кавги. Катя Генова споделила на брат си, който живеел в Англия, че вече не издържа на тормоза и побоите. Той я посъветвал да се премести при майка им в Пещера. Иначе двамата с двете си дъщери живеели в Пазарджик.

След като се преместила с децата в Пещера обаче на Катя Генова се налагало всеки ден да хваща автобуса до Пазарджик, където работела в голям магазин за бяла и черна техника. Майка ѝ пък я посрещала всяка вечер на спирката на автобуса, защото се притеснявала от поведението на Георги Генов, който многократно посещавал съпругата си с молби тя да се върне при него, но срещал решителен отказ.

В деня на инцидента Генов отишъл на работното място на Катя отново да я моли да се прибере. Но след като тя за пореден път отказала, той се ядосал. Същата вечер майка ѝ не успяла да дойде на спирката, за да чака Катя. Там обаче бил Георги Генов, който я нападнал и в крайна сметка я убил.

Делото пред Пазарджишкия окръжен съд е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие. Георги Генов е признал фактите от обвинителния акт и съдът е заменил доживотния затвор с лишаване от свобода за 30 години, съобщават от въззивния съд.

Пловдивският апелативен съд изцяло е споделил мотивите на първата инстанция. Според него наказание в рамките на максимално предвидения размер в оптимална степен ще постигне целите и на специалната, и на генералната превенция.

Генов е осъден да изплати общо 600 000 лева обезщетение на майката на пострадалата и на двете им дъщери.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 март 2019 15:21
Гост

Съкратеното съдебно следствие направо трябва да се отмени. Георги Генов ще излезе от затвора и пак ще посегне на човек.

Анонимен
Анонимен
01 март 2019 15:44
Гост

Много е под въпрос дали ще излезе от затвора, а дори и това да стане, ще е на преклонна възраст. На 45 години присъда от 30 си е кажи-речи доживотна.

Кожодер
Кожодер
04 март 2019 16:55
Гост

Нали се сещаш, че ако бачка, няма да лежи 30 години? А 20.

Анонимен
Анонимен
01 март 2019 15:18
Гост

Да се чуди човек как да реагира в подобна ситуация-да се притече на помощ, или не, защото не знаеш дали този няма да ти посегне.

Анонимен
Анонимен
01 март 2019 15:20
Гост

Заради такова бездушие жената е починала.