Окръжният съд в Разград осъди на 20 години затвор Владислав Филков, който преди 5 години уби 75-годишния Николай Димитров, който е баща на съдия Геновева Димитрова от Върховния касационен съд.

Убийството беше извършено на 25 декември 2014 г. в Завет. Тогава близките на Димитров го обявиха за издирване, защото не беше открит в дома си. Още тогава пък Филков е бил разпитван, но обяснил, че работи в чужбина и се е върнал само за празниците, поради което не беше задържан. Два месеца по-късно тялото на възрастния мъж беше открито в близък до града язовир.

След това разследващите обвиниха именно Филков за убийството, който се укриваше в Германия, но беше екстрадиран.

Владислав Филков първо задигнал 220 лева и мобилния телефон на възрастния човек и за да не бъде разкрит, след това го удушил, а тялото изхвърлил в язовира.

От прокуратурата съобщиха, че ще протестират присъдата, тъй като настояват за доживотен затвор без право на замяна. Пред съда в Разград наблюдаващият прокурор е изтъкнал в пледоарията си, че произнасянето на присъдата повече от 4 години след убийството се дължи на назначените множество експертизи, отсъствието на свидетели от страната и разпита им чрез видеоконферентни връзки, както и на укриването на подсъдимия.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Естествено
Естествено
10 юли 2019 17:13
Гост

Заслужава максимума за въпросното престъпление. А това, че жертвата е баща на съдийка, няма никакво отношение към присъдата.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2019 16:52
Гост

Явно гурбетът не му е бил особено доходоносен, щом е стигнал до там да убива беззащитен човек за смешни пари.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2019 16:49
Гост

Срам и позор е това решение. Браво на прокуратурата, че ще юротестират присъдата.

Възмутен
Възмутен
10 юли 2019 16:18
Гост

За 220 лева да убиеш възрастен човек и да получиш 20 години! Този си е за доживотна присъда.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2019 16:42
Гост

При това се укрива и по никакъв начин не съдейства на разследването.