18 студенти от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) получиха сертификати за успешно завършени стажове в  в Административния съд София – град (АССГ), съобщиха от съда. Церемонията се е състояла вчера в университета, като младежите от Юридическия факултет са се обучавали да прилагат правото в АССГ, Административния съд – София област, Софийския районен съд и в прокуратурата.

„Това, че всички ние сме тук за пореден път, показва тясното сътрудничество, което създадохме през годините“, каза при откриването на церемонията зам.-декана на факултета доц. д-р Гергана Боянова.

АССГ поддържа контакти с УНСС, като бъдещи юристи всяка година стажуват в съда. В дните на отворените врати, организирани от АССГ, винаги гостуват студенти и преподаватели от УНСС. Студентите от ІІІ и ІV курс полчиха сертификатите си за завършен стаж от председателя на съда съдия Радостин Радков.

„За шести път имам удоволствието да бъда тук. По традиция програмата се гради на доброволен принцип и на желанието на съдиите да обучават студентите. Надявам се нашето сътрудничество да продължи“, каза съдия Радков.

Коментирайте

avatar