Явор Нотев от „Атака“ вече не е заместник-председател на Народното събрание. Това съобщи в началото на днешния пленарен ден шефката на парламента Цвета Караянчева.

Миналата седмица четирима депутати от „Атака“ – Нотев, Станислав Станилов, Маргарита Николова и Николай Александров, обявиха, че напускат парламентарната група на „Обединени патриоти“ и стават независими. Като такива те нямат право да заемат ръководни позиции в Народното събрание и това е поводът Нотев от днес да не е зам.-шеф на НС.

Напускането на четиримата бе обяснено от Явор Нотев с връщането на Валери Симеонов в парламента и неговата „обработка на депутати“. Той добави, че няма как да останат в парламентарната група на „Обединени патриоти“, след като през юли лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, Павел Шопов и Десислав Чуколов бяха изключени от нея по инициатива на другите две националистични формирования в коалицията – ВМРО и НФСБ.

Явор Нотев беше заместник-председател в 44-то Народно събрание от 19 април 2017 г. Бил е депутат и в предходните три парламента. Нотев е дългогодишен адвокат.

 

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Наблюдател
Наблюдател
11 септември 2019 14:47
Гост

Постепенното изчистване на отломките от Атака от властови позиции. Единственото забележително в цялата работа е, че Нотев и другите показват лоялност към Сидеров, макар че е ясно, че корабът потъва бързо-бързо. Поне това трябва да им се признае. Иначе можеше да останат е ОП и да се присъединят към Симеонов или ВМРО.

питане
питане
11 септември 2019 12:48
Гост

сега валерата симеонов ли ще стане зам?

болен
болен
11 септември 2019 12:46
Гост

Явор Нотев е достоен човек и много добър юрист. Винаги съм се чудил какво право с Волен? Във всеки случай не е лошо парламентът да има поне един юрист в ръководството си, но както вече доказа това НС, правото не е негов приоритет.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 11:45
Гост

Волен повлече крак. И без това на този човек мястото му не беше в парламента.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 11:43
Гост

Валери Симеонов вместо да обработва депутати, няма да е зле да поработи върху себе си.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 11:42
Гост

Няма да е голяма загуба. А и явно си има други планове човекът.