Юрист в колекторска фирма, служител от Изпълнителната агенция по околна среда и експерт от Инспектората към Висшия съдебен съвет влизат в съдебната система. Заедно с трима разследващи полицаи и бивш прокурор те бяха назначени днес за следователи към Специализираната прокуратура.

През декември 2018 г. Прокурорската колегия обяви конкурс за първоначално назначаване и заемане на седем места в СО към спецпрокуратурата.

70 души бяха допуснати до участие в процедурата като 23 от тях се справиха успешно с писмения и устния изпит. Но седмината с най-високи оценки бяха назначени днес от Прокурорската колегия.

Най-добър резултат е показал експертът в ИВСС Тихомир Троянов. След него е класиран разследващият полицай в Главна дирекция „Национална полиция“ Стоил Димов. На следващо място е Ралица Райчева, която е ръководител отдел „Правен“ в колекторската фирма „Хета асет резолюшън България“ ЕООД. На четвърта позиция е главният секретар на Изпълнителната агенция по околната среда Тихомир Николов.

Следват бившият прокурор Данаил Шостак, разследващият полицай в отдел „Разследване“ към Главна дирекция „Гранична полиция“ – МВР Тодор Георгиев и колежката му от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР Галя Илиева.

Същевременно Данаил Шостак е единственият класирал се във външния конкурс за едно място в Специализираната прокуратура.

Той беше назначен и на двете позиции като сега ще трябва да каже къде предпочита да работи. Ако избере спецпрокуратурата, тогава на негово място в следствения отдел вероятно ще бъде назначена Лили Петрова, която е старши разследващ полицай в Главна дирекция „Национална полиция“.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Любопитно
Любопитно
24 юни 2019 16:56
Гост

Интересно как може да е кариерно израстване да станеш от главен секретар на изпълнителна агенция – следовател. Явно мижави са им заплатите.

ума гума
ума гума
19 юни 2019 17:48
Гост

Стоил Димов назначаваше експертизи в СДВР, с въпрос: Какъв е размерът на вредите от преспълението, ставаше въпрос за стопански, които се оказха, че не са престъпления. Изключително инернтен и незадълбочен, тъкмо за специализираната ….

Анонимен
Анонимен
19 юни 2019 17:57
Гост

Това е нищо, виждал съм експертиза за оценка на пазарната стойност на истинска банкнота от 50лв., която е … 50 лв. И за това се пише постановление и се плаща хонорар.

Киро
Киро
19 юни 2019 23:24
Гост

Те всички кадри са им един дол дренки.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2019 16:52
Гост

Явно изпитът е бил труден, за да се класират само 1/3 от участниците.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2019 16:53
Гост

Глупости дрънкаш! Ела да видиш какво става на конкурсите във ВКС.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2019 16:09
Гост

Въобще не ме учудва, че Тихомир Троянов е начело в класацията. Сигурен съм, че ще се справи перфектно и на новата длъжност.

Емо
Емо
19 юни 2019 17:09
Гост

Явно сте близки. Може ли малко повече инфо?