Шофьорът без книжка, който уби балетиста Мартин Чикалов, се оказа и дрогиран. Съдебно-химическата експертиза е установила, че Петър Здравков е употребил кокаин и марихуана преди да се седне зад волана.

Задържаният в момента Здравков блъсна Чикалов, който карал колело и избяга от местопроизшествието като изостави колата си. Той се предаде 20 часа по-късно в полицията. Така нямаше как да бъде установено със сигурност дали е бил пиян, но пък експертизата установи, че е бил дрогиран.

„Тя е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис /марихуана/ и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списък 2 на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим“, съобщиха от прокуратурата във Варна.

Миналата седмица Окръжният съд в града прие, че има опасност Здравков да се укрие от правосъдието и постанови задържането му под стража. Делото пред апелативния съд е насрочено за утре.

От прокуратурата днес припомниха, че представеното от защитата на Здравков  удостоверение за промени в постоянния му адрес показва, че е подадено на 11 септември в 14,05 ч., т.е. малко преди той да се предаде в полицията, след като беше обявен за общодържавно издирване.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
17 септември 2018 16:40
Гост

Вече нямат страх от полицаите. Плащат си и продължават зад волана в неадекватно състояние.

Възмутен
Възмутен
17 септември 2018 16:47
Гост

Пълни глупости! Именно защото е бил в неадекватно състояние не се е замислил за последствията.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2018 16:35
Гост

Не е ли странно, че съобщава за промяна в адресната си регистрация малко преди да се предаде?

Анна
Анна
17 септември 2018 16:36
Гост

Може би е смятал да се укрие.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2018 16:22
Гост

За такъв тип хора трябва да има по-строги наказания. А не да лежи някоя и друга година в затвора и после да иска предсрочно освобождаване поради примерно поведение.