Началникът на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков е арестуван с получен подкуп. Заедно с него са задържани и шефът на сектора за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици в дирекцията, както и още един полицай.

Това обяви главният прокурор Иван Гешев в МВР и подчерта, че до арестите се е стигнало след перфектна работа на дирекция „Вътрешна сигурност“.

Арестите са били извършени след 17,00 ч. вчера, като тримата ще бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група, занимавала се основно с подкупи.

„И да го кажем по този начин – упражняване на логистика, помощ, чадър, върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само в България“, каза Гешев. Той подчерта, че задържаните са най-висшите ръководители в МВР за противодействие на наркотрафика и били хората, които са основни точки за контакт с международните служби, а с Панков се познавали от края на миналия век.

„Лично аз го познавам го от 90-те години, когато работеше в едно софийско районно управление, също по линия на противодействие на наркотиците и съм потресен и изключително разочарован в личен план. „Интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Това, което описвам също не се е случвало в новата история на България“, каза още главният прокурор.

Вътрешният министър Младен Маринов добави, че предстои цялостен анализ на работата на ГДБОП и основно на отдела за борба с наркотиците. Той каза, че ще обсъди случая с премиера Бойко Борисов и след това ще стане ясно какви промени ще има в структурата и състава на дирекцията. По-късно в петък шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов обяви, че подава оставка. „Смятам, че това е морален и логичен акт“, написа Спиридонов в обръщение до колегите си.

След обещаната среща на премиера с вътрешния министър стана ясно, че Борисов е поискал оставките на Спиридонов и на зам.-главния секретар на МВР Георги Арабаджиев.

„Поздравявам ви – МВР и прокуратурата, за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заявил Борисов на Маринов, съобщиха от Министерския съвет.

От думите на главния прокурор пък стана ясно още, че задържането на шефа в ГДБОП може да има връзка и със задържаните 327 килограма кокаин в столичния Студентски град.

Новината за снощните арести беше съобщена от Иван Гешев първо в новооткрития му профил в „Туитър“.

В него той написа:

„Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност“ на МВР и на Специализирана прокуратура“.

20
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Конпьо
Конпьо
26 юни 2020 22:09
Гост

Каскета кога ще назначи проверка и ще сезира КПКОНПИ за милиона в евро и златните кюлчета в шкафа на спинкащия премиер?

iv.hr.
iv.hr.
27 юни 2020 10:04
Гост

nikoga weroqDno

Анонимен
Анонимен
26 юни 2020 16:44
Гост

Цвъ Цвъ едно време като правеше МВР Пикчърс показните си акции, поне имаше малко мозък, докато Каскетус Олигофренус мечате да е добрия шериф, на който всички да се възхищават, ама освен кафявите „медии“ на Пеевски, няма кой друг да го види в подобна светлина.

Приятел
Приятел
26 юни 2020 13:39
Гост

А един бивш директор на ОД МВР Ст.Загора,с бяла коса,кога,като е в наркотиците от времето на Куювич.

Николов
Николов
26 юни 2020 12:03
Гост

Добре, че са го хванали…

Kalinka
Kalinka
26 юни 2020 12:03
Гост

Пак Гешев. Пак се изяви и той. За всяко нещо се изявява. Даже за Ковида се изказваше.

Емил
Емил
26 юни 2020 12:02
Гост

Е това е класика. Има го и по филмите. Тази част от екшъните от 80те и 90те си е вярна на 100%. Винаги има висш полицай, който се е намесил с мафията

KilleER
KilleER
26 юни 2020 12:02
Гост

Няма място в системите на МВР!

Анонимен
Анонимен
27 юни 2020 17:57
Гост

Очевидно доста време е имало перфектно мясо за него в системата на МВР, а именно точно начело на тази система. Нещо си се объркал?

Хари
Хари
26 юни 2020 12:02
Гост

Дали наистина ще има промени в структурата и състава на дирекцията?

Муравей
Муравей
26 юни 2020 12:01
Гост

Това е голяма излагация. Не може такива хора да са на работа в службите

Тодор Р
Тодор Р
26 юни 2020 12:02
Гост

А защо? Те куфарчетата на мутретата, дето сега се пишат бизнесмени от къде дойдоха? Пак от държавни служители и защитници на държавата уж.

Хигиенист
Хигиенист
26 юни 2020 12:01
Гост

Ние не можем да си изчистим сами къщичката. Гешев трябва да разчисти.

Цицеров
Цицеров
26 юни 2020 12:01
Гост

Ох как не мога да повярвам, че всички тези показни акции са в името на доброто. Как ми се струва, че са разчистване с цел крадене после…

Златимир
Златимир
26 юни 2020 12:00
Гост

Някой бе казал, че в България има революция и сега натиска е голям. Големците тъпчат за да се докажат. Тъпчат богаташите сега, но утре може да почнат да тъпчат и нас. И да не се чудим защо е така.

Серафим
Серафим
26 юни 2020 11:59
Гост

Бе аз съм мним малко. Тия акции и арестуваници и Гешев на бял кон ми се вижда малко странно и не вярвам, че е за добро.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2020 11:59
Гост

Какв остава с тези полицаи? Едни бият, други вземат рушвети.

Цветков
Цветков
26 юни 2020 11:59
Гост

Шокиращо. В България подкупи не се вземат

Анонимен
Анонимен
26 юни 2020 11:59
Гост

А сега да видим кога, как и на коко ще го осъдят.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2020 11:58
Гост

Егати излагацията!